Zainstalowałem menadżera plików online "extplorer" wszystko byłoby ok, gdyby nie problem z linkami symbolicznymi.
Gdy zaloguję się jako zwykły użytkownik link symboliczny przenosi mnie do katalogu docelowego ale nie widzę jego zawartości (tylko lista folderów).
Po zalogowaniu jako admin widzę wszystkie katalogi i pliki (te na które kieruje mnie link symboliczny).
Jeśli ktoś miał styczność z tym programem proszę o pomoc, szukałem (na stronie projektu) odpowiedzi ale znalazłem tylko informację, że nie działa to tak jak powinno.
P.S.
Jeśli nie da się rozwiązać tego problemu to proszę o podpowiedź jaki manager plików online ma funkcję aby użytkownikowi udostępnić zasoby więcej niż jednego "katalogu domowego". Sprawdzałem kilka aplikacji z hotscripts ale wszystkie mają ten sam "mankament", jeden użytkownik jeden katalog.
Znalazłem rozwiązanie. Aplikacja PHPfileNavigator2. Możliwe jest tworzenie katalogów i udostępniać je w zależności od potrzeb konkretnym użytkownikom. Istnieje też możliwość nadawania konkretnych praw użytkownikom download/upload/edit/del etc. w dowolnej konfiguracji przez dodanie do bazy sglowej konkretnego pliku konfiguracyjnego.