Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL] SQL Za pośrednicwiem SQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam.

MAM PEWNE PYTANIE.

Jak mogę za pośrednictwem javyscript zlecic zapytanie do sql
Juz tłumacze.
Pracuje nad silnikiem walki.
I zeby zobaczyc jej wynik czyli kto wygral trzeba zobaczyć walkę.
W bazie mam zapisaną tabele show_result jesli jest zaznaczone przy walce "Y" to w spisie wszystkich walk pokazuje wynik jeśli "N"
to wynik pokazuje jako: [Zobacz Walke].
I WALKA JEST JUŻ Rozegrana tylko ją trzeba zobaczyć krok po kroku pobiera mi wyniki z bazy na ze zmiennej v_content np:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. v_content=[['','<font color=#ffffff><b>Runda 1. Start</b></font>',''],
  2. coś tam coś tam.. parę rund i info o demejdzach ;P
  3. ['','<font color=#ffffff><b>cos tam cos tam</b></font>',''],
  4. ['','<font color=#ffffff><b>cos tam cos tam</b></font>',''],
  5. ['','<font color=#ffffff><b>cos tam cos tam</b></font>',''],
  6. ['','<font color=#ffffff><b>cos tam cos tam</b></font>',''],
  7. ['','<font color=#ffffff><b>cos tam cos tam</b></font>',''],
  8.  
  9. I Na koncu
  10. ['','<font color=#ffffff><b>Koniec walki wygrałeś brawo....</b></font>','']
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Każdy rekord wyświetlany jest z opóźnieniem 5 sekund smile.gif

I Chciał bym zęby w tym ostatnim rekordzie było zaznaczone
  1. $UPDATE_Result = mysql_update('UPDATE fight SET show_result = "Y" WHERE id = "'.$_GET['id_log_fight'].'"');

Wiem ze JavaScript działa po stronie klienta, i tutaj rozpoczyna się problem czy za jakimś pośrednictwem funkcji JavaScript. jest możliwość stworzenia takiego rozwiązania?questionmark.gif P.S Dopiero uczę się JavaScript dlatego czasami zdarzają mi się takie problemy ;P
mortus
Poczytaj o AJAX-ie, z pewnością jest to odpowiednia technologia. Aby sobie ułatwić możesz użyć gotowego frameworka JavaScript z obsługą AJAX-a (polecam jQuery).
_Martin_
Ajaxa mam w miare opanowanego, zastanawiam się teraz jak to wprowadzić do do skryptu, może? Jakaś funkcja w ostatnim komentarzu o zakończeniu który za pomocą ajaxu wyśle specjalną proźbe do pliku ze zeminną get w której znajdzie się id walki i tam tylko z torpeduje sql'a zapytaniem o zmiane z N na Y smile.gif ŚWIETNIE Dziękuje za naprowadzenie smile.gif Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.