Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Wywoływanie funkcji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ShadowD
Nie wiedziałem jak nazwać temat, ponieważ posiadam braki w podstawach JS a zająłem się jquery i jakoś nie było do dziś potrzeby wracać do podstaw to muszę się Was poradzić.

Posiadam na stronie CkEditor i wyciągam z niego dane za pomocą takiego czegoś: CKEDITOR.instances.aShopVal30.getData() a teraz mam taki problem, że część podkreślona musi być u mnie generowana automatycznie, więc jeśli chciał bym potraktować to jako ciąg co oczywiście nie jest wystarczające a jedynie zobrazuje o co takiego mi chodzi 'CKEDITOR.instances.aShopVal'+id+id2+'.getData()'

Myślałem by funkcję zapisaną jako ciąg potraktować jQuery.globalEval(), ale niestety nie wiedzieć dla czego dostaję notkę o undefined, może to winą tego że ta funkcją jest tak jakby wywoływana już poza modelem dom mojego kodu?

W każdym bądź razie chciał bym Was poprosić o pomoc w tym jakże ciekawym zagadnieniu, wczoraj pół nocy nad tym siedziałem i jakoś mi to nie wychodzi. Powiem jeszcze, że wywołanie w prost funkcji daje pożądany rezultat, ale ja potrzebuję Ją stworzyć. ;-)

Mam nadzieję, że napisałem zrozumiale - sam nie za bardzo wiem jak określić ten problem.
mortus
Tak próbowałeś?
Kod
jQuery.globalEval("CKEDITOR.instances.aShopVal"+id+id2+".getData()");
Czy inaczej?
ShadowD
var editors1="CKEDITOR.instances.aShopVal"+id+id2+".getData()"
alert(jQuery.globalEval(editors1))
Zwraca - Undefined

alert(CKEDITOR.instances.aShopVal30.getData())
Zwraca zawartość edytora

alert(editors1)
Zwraca - CKEDITOR.instances.aShopVal30.getData()
mortus
To może wypróbuj zwykłe (JavaScript-owe) eval()? Choć wydaje mi się, że to nie pomoże, to jednak warto spróbować. Teoretycznie powinno działać, ale...
ShadowD
Z eval(editors1) wszystko działa jak powinno, nie wiem dlaczego różni się to od jquerowej funkcji, ale to nic - dzięki. ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.