Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html/css] wyrównanie DIVa w TD do dołu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
the_eater
Witam,

mam do poprawy kod, m.in. layout. zażyczono sobie aby za dużo nie zmieniać w HTMLu a zmiany mają byc robione tylko w css-ach, a polecenie rzecz święta...

lecz natrafiłem na problem, mianowicie mam fragment:
  1. <tr>
  2. <td>
  3. <div class="class1">jakis tekst</div>
  4. <div class="class2">tekst staly</div>
  5. </td>
  6. <td>
  7. <div class="class1">jakis inny tekst</div>
  8. <div class="class2">tekst staly</div>
  9. </td>
  10. </tr>

divy w komórkach tabeli mają szerokośc komórki (więc jeden jest pod drugim), natomiast w zależności od ilości tekstu w divach class1 wysokośc komórek może być rózna, a w class2 zawsze jest stały tekst. i teraz pytanie: czy mozliwe jest "przyklejenie" divów class2 do dołu komórki, tak żeby niezależnie od wysokości wiersza divy class2 były zawsze na dole obok siebie?
krzysztof_kf
Może pokaż jeszcze co tam wykombinowałeś w css
pedro84
Elementów blokowych nie umieszcza się w tabelach... vertical-align:bottom nie działa?

Coś mi się wydaje, że robisz lay na tabelach.
krzysztof_kf
Jak dajesz kod byś pokazał css dla tych klas po za tym czemu się powtarzają te same klasy
mortus
Cytat(krzysztof_kf @ 17.04.2010, 10:08:05 ) *
Jak dajesz kod byś pokazał css dla tych klas po za tym czemu się powtarzają te same klasy

@krzysztof_kf A nie mogą się powtarzać?
the_eater
1) w cssach moge wykombinować co tylko chcę - w tym sęk że w chwili obecnej niewiele wykombinowałem bo nie wiem jak - dlatego się pytam czy ktoś inny wie
2) elementy blokowe w tabelach, layout na nich - jak juz pisałem w HTMLu nie mogę za bardzo grzebać, a taki kod dostałem :/
3) dlaczego klasy nie mogą się powtarzać? zawsze mnie uczyli że mogą... chyba że ostatnio coś się zmieniło...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.