napisałem sobie taki skrypt który wysyła mail jeżeli się kliknie w odpowiedni guzik (pominąłem wpisywanie danych bo jest to proste a mogę to dodać później.
Wypisuję liczbę+1 żeby każda wiadomość miała inny temat (taki psikus chce zrobić bratu który mi się naprzykrza

Efekt jaki chcę osiągnąć to to, aby nie trzeba było klikać w guzik submit tylko, aby od razu po załadowaniu strony odpalała się funkcja wysyłająca mail. Tak wygląda mój plik:
<?php require_once('phpmailer/class.phpmailer.php'); $mail = new PHPMailer(true); $mail->IsSMTP(); $mail->SMTPAuth = true; // enable SMTP authentication $mail->SMTPSecure = "ssl"; // sets the prefix to the servier $mail->Host = "smtp.gmail.com"; $mail->Port = 465; $mail->Username = "***@gmail.com"; $mail->Password = "****"; $mail->SetFrom("***@gmail.com", "twoj kolega"); $mail->AddAddress("***@gmail.com"); // ADRESAT $mail->Subject = "To jest wiadomość testowa nr " .$_POST['liczba']. " itd itd"; $mail->AltBody = "To view the message, please use an HTML compatible email viewer!"; $mail->MsgHTML("Chcę sprawdzić czy działa poprawnie pokazywanie czcionek ąłłóćę ? <br> a teraz trochę htmlu <b>cośtam</b>"); if($mail->Send()){ } ?> <!-- <?php ?> --> <html> <body> <p>wiadomość:<br /> <input type="submit" value="walnij w gong"/> </form> </body> <script type="text/javascript"> //window.location.reload(true); </script> </html>