Hmm, działa to, ale połowicznie. Tzn, przedtem jak kombinowałem, to w ogóle przestawało js działać ( na zasadzie kliknięcia na div'a o danym ID coś się działo ), teraz to cały czas działa, ale niestety bez względu czy w linku mam gołe index.php, czy też index.php?add_task=2 itp, działa tylko ta pierwsza zakodowana wersja, czyli if (addTask) ...
Przy okazji, w międzyczasie pomysł trochę ewoulował, ale to chyba nie problem, bo na starej koncepcji też mi niestety nie działa.
Kod
var addTask = false;
<?php if(isset($_GET['add_task'])){ ?>
addTask = <?php echo $_GET['add_task'] ?>;
<?php }; ?>
if (addTask != false){
$(document).ready(
function() {
$("#header_add").click(
function () {
$('#content_add').toggle();
}
)
.toggle(
function() {
$("#header_add").css("background","url(\"img/plus_active.png\") left no-repeat");
},
function() {
$("#header_add").css("background","url(\"img/plus.png\") left no-repeat");
}
);
}
);
}
if (addTask = false) {
$(document).ready(
function() {
$("#header_add").click(
function () {
$('#content_add').toggle();
}
)
.toggle(
function() {
$("#header_add").css("background","url(\"img/plus.png\") left no-repeat");
},
function() {
$("#header_add").css("background","url(\"img/plus_active.png\") left no-repeat");
}
);
}
);
}
Próbowałem z różnymi warunkami, typu if (addTask), if (!addTask) itp, ale póki co zostawiłem tak. Co ciekawe, jeżeli po pierwszym if damy else - to w ogóle żadna funkcja nie działa - mimo kliknięcia na div'a nic się nie dzieje.
Przyszedł mi od razu inny pomysł do głowy. Czy jest możliwe, aby sprawdzenie czy istnieje $_GET['add_task'], odbywało się w pliku index.php, i zapisywało wynik tego do jakiejś zmiennej globalnej, czy coś takiego - aby później z tej zmiennej bezpośrednio mógł plik js korzystać? Chyba bredzę, bo plik js jest ładowany w sekcji head, a zmienną z $_GET['add_task'] bym dopiero w body mógł jakoś tam stworzyć.