Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] cache i usuwanie z cache
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
janek9
Czesc. Chcialbym zeby mi ktos wytlumaczyl na czym polega usuwanie z cache.

Dla przykładu
  1.  
  2. public function executePublish(sfWebRequest $request)
  3. {
  4. $request->checkCSRFProtection();
  5.  
  6. $job = $this->getRoute()->getObject();
  7. $job->publish();
  8.  
  9. if ($cache = $this->getContext()->getViewCacheManager())
  10. {
  11. $cache->remove('sfJobeetJob/index?sf_culture=*');
  12. $cache->remove('sfJobeetCategory/show?id='.$job->getJobeetCategory()->getId());
  13. }
  14.  
  15. $this->getUser()->setFlash('notice', sprintf('Your job is now online for %s days.', sfConfig::get('app_active_days')));
  16.  
  17. $this->redirect($this->generateUrl('job_show_user', $job));
  18. }
  19.  

nierozumiem tak naprawde co ten "remove" wykonuje. Usuwa pliki z cache to wiem, ale nie rozumiem jak np usunac cale cache z frontend jezeli potrzebuje. Prosze o wytlumaczenie na czym to polega

Crozin
Cytat
ale nie rozumiem jak np usunac cale cache z frontend
To możesz zrobić przy pomocy "task-a":
Kod
./symfony cache:clear --app=frontend

Cóż... raczej nie będziemy tłumaczyć działania całego mechanizmu cache w sf. Zachęcam do dokumentacji powyższego polecenia dostępnego z poziomu konsoli, rozdziału o cache w dokumentacji i dokumentacji API klas odpowiedzialnych za zarządzanie cachem.
janek9
Cytat(Crozin @ 26.04.2010, 18:34:45 ) *
To możesz zrobić przy pomocy "task-a":
Kod
./symfony cache:clear --app=frontend

Cóż... raczej nie będziemy tłumaczyć działania całego mechanizmu cache w sf. Zachęcam do dokumentacji powyższego polecenia dostępnego z poziomu konsoli, rozdziału o cache w dokumentacji i dokumentacji API klas odpowiedzialnych za zarządzanie cachem.

Mialem na mysli jak w akcji usuwac pliki z cache, aby zaktualizowac dane. Ustawilem zywotnosc ma 86400. Chodzi mi o to, aby z akcji aktualizowac ten cache, czyli usuwac stare wpisy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.