Witam, jestem początkujący w zagadnieniach związanych z PHP, ale buduję sobie stronkę i mam pewien pomysł, otóż chciałbym napisać skrypt, który będzie wyświetlał galerie plików graficznych, ale w następujący sposób: Załóżmy, że mam kilka folderów na serwerze ze zdjęciami i tak np. nazwa pierwszego folderu to 'wakacje', drugiego 'zakopane' itd i oczywiście odpowiednie pliki graficzne w tych katalogach i właśnie chodzi o to, że te katalogi miałby by być właśnie tak jakby 'albumami' dla poszczególnych zdjęć w nich zawartych... w ogóle to chcę napisać taki mały systemik uploadowania właśnie sobie zdjęć do już istniejących albumów (czyli folderów na serwerze) albo tworzenie nowych i do nich wrzucania sobie zdjęć. Wszystko od strony wyświetlania działałoby na lightboxie, bo ładnie wyglada, ale nie wiem jak sie za to zabrać, tzn. nie wiem jakich funkcji użyć i jak podejść do problemu... liczę na jakieś podpowiedzi... Wiem, że musiałbym użyć jakichś iteratorów pewnie, ale właśnie jak to zrobić, żeby php pobrał sobie właśnie takie drzewo folderów i zbudował galerie złożoną z albumow i dalej w nich ze zdjec :/