Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] admin generator: could not be found in the field names of type 'fieldName'
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Foxx
Witam, mam powtarzający się problem z Symfony 1.2 i 1.4:

Jeżeli wygeneruję sobie panel administracyjny i w pliku konfiguracyjnym modułu (generator.yml) podając pola, dajmy na to pola do wyświetlania na liście, popełnię błąd i podam pole, którego nie ma w tym modelu to otrzymuję komunikat:

Kod
500 | Internal Server Error | PropelException
'imiex' could not be found in the field names of type 'fieldName'. These are: Array
(
[id] => 0
[imie] => 1
[nazwisko] => 2
)

No i tego można oczekiwać, ale gdy zmienię to pole na prawidłowe, zrobię cc to otrzymuję dokładnie ten sam komunikat. Usuwam więc całą zawartość katalogów base dla form/, model/ i filter/ w lib i ponownie generuję model z konsoli. Robię cc i... otrzymuję ten sam komunikat.
Nie mam pomysłów i jestem zmuszony do tworzenia tego pomylonego pola w bazie i wtedy komunikat znika.

Więc gdzie jeszcze mogła zostać zapisana informacja o tym niefortunnie wpisanym błędnie polu?
trucksweb
domyslam sie, ze masz poprawne klasy pow. katalogu base ?
Foxx
Tak, albo są w ogóle nietknięte albo na pewno nie użyłem w nich tego błędnego pola.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.