Myślę już 2 godziny i nie mogę wymyślić.
Nie wiem po pierwsze jaki dać warunek, żeby nastąpiło usuwanie rekordów, a po drugie nie wiem dlaczego, ale mam warunek, że jeżeli zapytanie === TRUE to coś tam, else coś tam i pokazuje mi komunikat z tego else, a nie pokazuje mi błędu, który wymaga przy zapytaniu takim kodem: or die ('BŁĄD:'.mysql_error());
A tka poza tym to coś się dzieje ze $_POST nie tak. Dając kod
na początku pokazuje POST: Array
(
)
czyli tak jak powinien, później jak wybiorę kategorie to pokazuje
(
[select] => Testy
[wybierz] => Wybierz
)
czyli też jak powinien, a gdy kliknę przycisk usuń to pokazuje nie tak jak powinien: POST: Array
(
[send] => 2
[select] => 3
[usun] => Usuń
)
[select] => Testy zmienia się na [select] =>3, a nie powinien, notabene ta trójka z [select] to id rekordu w bazie danych nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Może teraz pokaże kod:
<?php if(!$_SESSION['access'] || !$_SESSION['login']) { } include('include/db.php'); { $wyb = $_POST['select']; } { echo '<form action="index.php?page=usun&wpis=1" method="post"> <br />Wybierz kategorię:<br /><br /><select name="select"> <option value="Testy">Testy</option> <option value="Arkusz kalkulacyjny">Arkusz kalkulacyjny</option> <option value="Bazy danych">Bazy danych</option> </select> <input name="wybierz" type="submit" value="Wybierz" /> <br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } else { if($wyb=='Testy') { echo '<form action="index.php?page=usun&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"> <input type="hidden" name="select" value="'.$wyb.'" /><br /> Aktualna kategoria to: <strong>'.$wyb.'</strong><br /><br /> <select name="select"> '; $zapytanie = "SELECT * FROM `testy` ORDER BY `id` DESC"; echo '</select> <input name="usun" type="submit" value="Usuń" />'; echo '<br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } elseif($wyb=='Arkusz kalkulacyjny') { echo '<form action="index.php?page=usun&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"> <input type="hidden" name="select" value="'.$wyb.'" /><br /> Aktualna kategoria to: <strong>'.$wyb.'</strong><br /><br /> <select name="select"> '; $zapytanie = "SELECT * FROM `arkusz_kalkulacyjny` ORDER BY `id` DESC"; echo '</select> <input name="usun" type="submit" value="Usuń" />'; echo '<br /><br /> </form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } elseif($wyb=='Bazy danych') { echo '<form action="index.php?page=usun&wpis=2" method="post"> <input type="hidden" name="send" value="2"> <input type="hidden" name="select" value="'.$wyb.'" /><br /> Aktualna kategoria to: <strong>'.$wyb.'</strong><br /><br /> <select name="select"> '; $zapytanie = "SELECT * FROM `bazy_danych` ORDER BY `id` DESC"; echo '</select> <input name="usun" type="submit" value="Usuń" /> <br /><br />'; echo '</form><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } } if() { if($wyb=='Testy') { $katalog1 = 'upload/testy'; $zapytanie1 = 'SELECT * FROM `testy` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'" ORDER BY `id` DESC'; { $zapytanie2 = 'DELETE FROM `testy` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } } elseif($wyb=='Arkusz kalkulacyjny') { $katalog1 = 'upload/arkusz_kalkulacyjny'; $zapytanie1 = 'SELECT * FROM `arkusz_kalkulacyjny` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'" ORDER BY `id` DESC'; { $zapytanie2 = 'DELETE FROM `arkusz_kalkulacyjny` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } } elseif($wyb=='Bazy danych') { $katalog1 = 'upload/bazy_danych'; $zapytanie1 = 'SELECT * FROM `bazy_danych` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'" ORDER BY `id` DESC'; { $zapytanie2 = 'DELETE FROM `bazy_danych` WHERE `id`="'.$_POST['id'].'"'; } } { if($_POST['send']) { if($idzapytania2 === TRUE) { echo '<br /><font color="green"><strong>Skrypt został usunięty.</strong></font><br /><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } else { echo '<br /><font color="red"><strong>Nie udało się usunąć skryptu. Proszę spróbować za jakiś czas!</strong></font><br /><a style="text-decoration: none;" href="index.php?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a><br /><br />'; } } } } ?>
Proszę o pomoc

Z góry dziękuje

Pozdrawiam,
adrianozo