Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapis zeskanowanego zdjęcia
Forum PHP.pl > Forum > PHP
barthpl
Witam szukam pomocy,

Jest sobie system który w jednym miejscu musi zapamiętać zeskanowane obrazy. Do tej pory działa tak, że skanowany jest obraz a następnie wgrywany jest przy pomocy pola file. Zastanawiam się (ponieważ obecne rozwiązanie może się okazać zbyt skomplikowane dla użytkownika, za dużo kliknięć) czy ktoś spotkał się z rozwiązaniem (ma pomysł na rozwiązanie) w którym jest sobie formularz i jest w nim pole a la file tylko po kliknięciu zamiast okienko z wyborem pliku pojawia się okienko skanowania i po zapisaniu/zeskanowaniu plik automatycznie jest wybrany w tym polu [nie wiem czy jasno to opisuje].
mlawnik
Witam,

Raczej niemożliwe, musiałaby realizować to przeglądarka.
A na uruchamianie programów raczej nie pozwoli (btw. każdy skaner ma inne oprogramowanie)

Pozdrawiam,
marcinl
barthpl
No to że jest to w głównej części po stronie przeglądarki to sobie sprawę zdaję, ogólnie chodzi mi o to czy istnieje jakaś kombinacja javasript/java/php aby to obsłużyć - i najlepiej jeszcze za free.
mlawnik
Raczej nie, chyba że znasz np. ścieżkę do oprogramowania skanera, dajesz ją jako np. button uruchom skaner,
a potem nic nie ulepszysz bo oprogramowanie skanera skanu ci bezpośrednio nie przekaże.

Inne wyjście to napisanie własnego oprogramowania do skanera... snitch.gif
A w PHP/Javascript tego nie zrobisz, możliwe że w Javie, ale się nie wypowiadam bo nie wiem (spytaj na jakimś forum o javie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.