Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Problem z rociąganiem div'ów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andrzej7322
Witam.
Mój problem polega na tym że mam stronę opartą na 5 głównych divach
1 header o ustalonej wysokości
2,3,4 -o wysokości zależnej od treści
5 - stopka
Chcialbym aby trzy środkowe divy rozciągały sie zależnie od siebie czyli gdy div 4 ma najdluższa treśc np na 400px to te dwa boczne dopasowują sie do wysokości.
Próbowałem padding-bottom:20000px; margin-bottom:-20000px;overflow:hidden;, lecz gdy użylem tych funkcji divy rozciagaly mi sie za stopkę na wysokość o 20000px wieksza.
Z góry dziękuję za pomoc.
bastard13
Wydaje mi się, że w CSSie tego nie zrobisz. Musisz zaciągnąć do pracy JS, który będzie czytał ci wysokość divów 2,3 i 4, sprawdzał, który jest najdłuższy i reszcie przypisywał tą samą wysokość.
krzysztof_kf
Zależy co chcesz zrobić możesz dać te 3 divy czyli lewa środek i prawa w dodatkowym divie szerokość łączna tych trzech divów . np.

1.  
  2. #content {
  3. width: 1000px;
  4. overflow: hidden;
  5. background: #3399ff;
  6. }

andrzej7322
chce uzyskać efekt taki jak na osir.walbrzych.pl na tej stronie nie uzywali do tego javascript ani position:absolute;
mischief
Sprobuj dać dodatkowy div łączący div'a 2,3,4 w jedno
andrzej7322
dodałem ten div ale dalej nic się nie poprawiło
kvachu
Andrzej, dzisiaj miałem ten sam problem, tylko, że z dwoma kolumnami. Znalazłem rozwiązanie TUTAJ. Co prawda to jest do dwóch kolumn, ale może jak pokombinujesz to chyba da się też na trzy. Tak czy inaczej z tego co wiem w googlach powinieneś szukać tego problemu ze słowami "faux columns".
krzysztof_kf
Cytat(andrzej7322 @ 4.06.2010, 23:30:51 ) *
dodałem ten div ale dalej nic się nie poprawiło

Witam dodajesz diva tego co ci napisałem w pierwszym poście dajesz tło tego diva i musi się rozciągać widocznie masz w którymś divie ustaloną stałą wysokość
jeśli nie działa pokaż strukturę css i html .

Stosuje takie rozwiązanie od samego początku
andrzej7322
Temat do zamknięcia poradziłem sobie używając js.
Dziękuje wszystkim za chęci ale wczoraj w nocy znalezłem podobny skrypt co kvachu tylko trochę inaczej napisane i sobie przerobiłem pod trzy divy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.