Cytat
Czy jest mozliwosc sprawdzenia wielkosci uploadowanego pliku, ktory jeszcze nie zostal w calosci wyslany na server?
W Firefoksie tak. Ale z tego, co ostatnio sprawdzałem, to tylko w Fx-ie. W Webkicie być może.
Nie wiem - póki co - jak się będzie prezentowała sytuacja jeśli chodzi o technologie, które się obracają wokół HTML5, ale te ciekawsze są dostępne, niestety, tylko w Firefoksie i być może w jakichś nightly Chromium.
Cytat
Majac na uwadze wszystkie przedstawione niedogodnosci jestem ciekaw czy uda mi sie cos takiego wykonac. Zaczelem testowac pewne nietypowe rozwiazanie z mizernym rezultatem z czego zrodzilo sie pytanie.
Pozostaje tylko jakaś aplikacja po stronie klienta - albo w Javie, albo we Flashu. Najpopularniejszy jest SWFUpload, potem Uploadify, ale ten drugi ma niezłą sieczkę jeśli chodzi o javascriptowe API. Sugerowałbym użycie SWFUpload, choćby ze względu na jego możliwości.
Niestety, oba rozwiązania mają wadę - wymagają aktywnego Flasha.
Cytat
Witajcie, chcialbym stworzyc upload wraz z paskiem postepu. Do tego chcialbym posluzyc sie rozwiazaniem bez apc i tych swiezosci wprowadzonych w ostatnich wersjach php, chociazby ze wzgledu na brak mozliwosci konfiguracji servera.
Jeśli masz dostęp do Perla (a w większości hostingów jest), zrealizuj upload z wykorzystaniem gotowego skryptu w Perlu, potem przekierowuj na skrypt PHP.