Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Input type image i inne
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubatur0
Witam, chcialem sie spytac... Mam obrazek do pola input ktorym jest zaokraglony prostokat. Teraz w jaki sposob zapisac ze chce zeby to byl input np text razem z tym obrazkiem w tle ? jak korzystam z <input type="image" ... to pojawia mi sie ten obrazek ale nie jako pole z mozliwoscia wpisywania... probowalem tez normalnie <input type="text" style="background-image url ...... >ale w tym momencie tworzy mi sie prostokatny input w ktorym jest ten obrazek zaokraglonego prostokata i jeszcze na tle innym niz biale to wyglada okropnie tongue.gif

Bede wdzieczny za jakies rady dot. tego co napisalem winksmiley.jpg
darophp
  1. <input type="text" name="login" value="login" />

Kod
input[type=text] {
  background: url("/img/input.png");
  border: 0;
  padding: 5px;
  line-height: 1.5em;
  width: 146px;
  height: 15px;
}

Demo: http://www.insila.pl/

Przykład input'a CSS z mojej strony (żeby ładnie wyglądało trzeba padding: 5px; i odjąć od wielkości obrazka po 10px. Np. jeśli obrazek jest 200x100 to wpisz w css 190x90)
Matimor
Robisz to przez CSS:
Kod
input.images {
border: 0;
background-image: url();
-moz-border-radius: Xpx;
border-radius: Xpx;
}

Tam gdzie masz Xpx wpisz sobie swoja zaokrąglenie, powinno działać.
kubatur0
oooo to wlasnie o to mi chodzilo, dzieki wielkie smile.gif
a teraz mialbym jescze jedno pytanie... w jaki sposob przesunac kursor z inputa o jakies 3 px w prawo ( tak zeby nie nachodzil na to zaokraglenie, bo to brzydko wyglada tongue.gif)
pedro84
Cytat(kubatur0 @ 6.06.2010, 11:23:29 ) *
oooo to wlasnie o to mi chodzilo, dzieki wielkie smile.gif
a teraz mialbym jescze jedno pytanie... w jaki sposob przesunac kursor z inputa o jakies 3 px w prawo ( tak zeby nie nachodzil na to zaokraglenie, bo to brzydko wyglada tongue.gif)

1. padding:value px
kubatur0
Dzieki wielkie, wszystko dziala tak jak powinno smile.gif
darophp
Cytat(kubatur0 @ 6.06.2010, 11:52:43 ) *
Dzieki wielkie, wszystko dziala tak jak powinno smile.gif

Ja Ci na pisałem wszystko z tych 4 komentarzy w moim poście dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.