Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zadanie z php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jaro88
Utwórz strone internetową przedstawiającą informacje o kole i wycinku koła.Wykorzystaj skrypt PHP, który obliczy i wyświetli pole i obwód koła(wycinka), dla podanych wielkości.

stronke już zrobiłem ale jak napisać obliczenia to nie mam pojęcie, może uda wam sie pomóc exclamation.gif!!!?questionmark.gif? worriedsmiley.gif
thek
To na matematyce nie uczyli w szkole jakie są wzory na pole, obwód i wycinek koła?
Szczerze mówiąc pytanie nie jest nawet na poziomie Przedszkola programistycznego, ale jako że to najniższy dla tego forum, to ubolewam, że przenoszę temat tam, bo tak elementarne braki w matematyce według mnie by go kwalifikowały do wyrzucenia na Śmietnik.

Poza tym nie znosimy ludzi, którzy mają zadanie z informatyki i chcą je rozwiązać poprzez odpowiedzi na forum. Tutaj rozwiązuje się problemy na jakie napotykają ludzie podczas pisania stron. Nie zadania domowe. Temat oprócz przeniesienia zamykam. Może to Cię nauczy szanować czas innych. Jeśli pojawi się na forum choćby jeszcze jeden kolejny Twojego autorstwa i tyczący prośby o rozwiązanie zadania tego lub innego - masz ode mnie warna z mostu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.