Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Unlink- header konflikt ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
punkomuzykant
Witam mam taki błąd i nie mogę skumać gdzie się rypłem.

1. Warning: unlink(./../upload/) [function.unlink]: Is a directory in /home/cos/domains/cos.pl/public_html/admin/include/kategorie_edytuj.php on line 167
  2.  
  3. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cos/domains/cos.pl/public_html/admin/include/kategorie_edytuj.php:167) in /home/cos/domains/cos.pl/public_html/admin/include/kategorie_edytuj.php on line 195

linia 167
  1. if(file_exists("./../upload/".$f1)){
  2. unlink("./../upload/".$f1);
  3. }

linia 195
  1. header("Location: /admin/glowna.php?page=kategorie_edytuj&kategoria_id=".$_GET['kategoria_id']);

Będę wdzięczny za pomoc.
matiszon
Chyba chodzi o to że nagłówki jako nagłówki są wysyłane do przeglądarki pierwsze a funkcja unlink wywaliła błąd i jego treść wysłała do przeglądarki przed headerem tongue.gif ale mogę się mylić
punkomuzykant
No właśnie nie wiem bo na local nie wyskoczyło mi to ani razu tylko na serwerze zdalnym mam problemy.
matiszon
bo na lokalu masz chyba inną ścieżkę i ci unlink wywala błąd.
punkomuzykant
Kurde faktycznie smile.gif To możecie mi jeszcze wytłumaczyć jaka jest różnica między tym co miałem
unlink("./../upload/".$f2);

a tym co mam teraz ?

unlink("../../upload/".$f2);

i gdzie to muszę przestawić w wamp serwer. Bo teraz stronka działa mi na zdalnym a wywala się na localu smile.gif
matiszon
niestety nie wiem.

może to dla tego że na zdalnym masz system linux a na lokalu XP
erix
pojedyncza kropka przed sleszem oznacza bieżący katalog, a podwójna - nadrzędny.
punkomuzykant
Dzięki za podpowiedzi. Dałem rade
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.