Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Automatyczny bot
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
vimoco
Cześć,

Może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób mogę wykonać takie coś:
1. Loguje się na stronę, przechodzi do danej zakładki
2. Ma odpowiedzieć na pytania, dlatego pobiera te odpowiedzi z strony która koduje pytania w sposób: "tak#tak#nie#tak"
3. Wyszukać czy coś nazwę z linku i zaznaczyć to

Jednak nie wiem jak się do tego zabrać, mowie od razu nie chce gotówca chce wskazówki albo coś więcej

Idea jest niby prosta, wchodzi na stronę z odpowiedziami, ładuje do tablicy odpowiedzi, wchodzi na stronę + loguje sie, wyszukuje czy coś, zaznacza, i potwierdza

A i te pytania są o róznych porach, 14:00 / 18:00 / 21:00
więc bym na crona wrzucił np. co godzinę lub dwie

tylko jak się do tego zabrać lub jak to wykonać? i czy w ogóle wykonalne?
kipero
Wykonalne powinno być, gdybyś podał adres trony dałoby się powiedzieć ciut więcej.
Poczytaj o Curlu i wyrażeniach regularnych. Dodatkowo przydatny będzie dodatek "Live HTTP headers" do Firefoxa.
vimoco
Ojj, strona to takeagift.pl smile.gif
Są tam zadania/pytania które odpowiedzi czerpię z pewnej strony która już mi ułatwia sprawę bo koduję odpowiedzi na zadania w sposób jaki opisałem:
Cytat
tak#nie#1mln

I chce zrobić to żeby bot robił to automatycznie, odpalałbym skrypt przez cron, teraz ciut więcej wiecie smile.gif

No że cURL + LHH ale ciut więcej informacji potrzebuję

@edit
Dodam że pytania wyświetlane są tak:
  1. <form method="post">
  2. <table border="0" cellpadding="5" cellspacing="0" id="pytania" width="100%">
  3. <tr>
  4. <td align="right" width="40%"><b>Czy grafika rastrowa jest bardziej zaawansowana od grafiki wektorowej?</b></td>
  5. <td align="left" width="60%"> <div class="checkbox">
  6. <input type="radio" name="p1125" value="tak" id="check1125-1" checked="checked" style="width:auto" />
  7. <label for="check1125-1">
  8. tak </label>
  9. </div>
  10. <div class="checkbox">
  11. <input type="radio" name="p1125" value="nie" id="check1125-2" style="width:auto" />
  12. <label for="check1125-2">
  13. nie </label>
  14. </div>
  15. <br clear="all" /></td>
  16. </tr>
  17. <tr>
  18. <td align="right" width="40%"><b>Czy grafika wektorowa jest skalowalna?</b></td>
  19. <td align="left" width="60%"> <div class="checkbox">
  20. <input type="radio" name="p1126" value="tak" id="check1126-1" checked="checked" style="width:auto" />
  21. <label for="check1126-1">
  22. tak </label>
  23. </div>
  24. <div class="checkbox">
  25. <input type="radio" name="p1126" value="nie" id="check1126-2" style="width:auto" />
  26. <label for="check1126-2">
  27. nie </label>
  28. </div>
  29. <br clear="all" /></td>
  30. </tr>
  31. <tr>
  32. <td align="right" width="40%"><b>Czy grafika wektorowa umożliwia użycie ploterów zgodnie z metodą ich pracy?</b></td>
  33. <td align="left" width="60%"> <div class="checkbox">
  34. <input type="radio" name="p1127" value="tak" id="check1127-1" checked="checked" style="width:auto" />
  35. <label for="check1127-1">
  36. tak </label>
  37. </div>
  38. <div class="checkbox">
  39. <input type="radio" name="p1127" value="nie" id="check1127-2" style="width:auto" />
  40. <label for="check1127-2">
  41. nie </label>
  42. </div>
  43. <br clear="all" /></td>
  44. </tr>
  45. </table><br />
  46. <center><input type="submit" name="wyslijOdp" value="Zapisz odpowiedzi &raquo;" class="inputSubmit" /></center>
  47. </form>

I skrypt mi daje odpowiedzi takie:
Cytat
nie#tak#tak
Spawnm
Nie pomagamy łamać prawa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.