Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Ustawienie kursora na x,y ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mlody69
Witam,
szukałem sporo w sieci na temat ustawienia kursora na danych współrzednych jednak nic nie znalazłe. Widziałem tylko ustawienia kursora w inputach, testarea..
Moje pytanie brzmi: czy jest możliwe ustawienie za pomocą jsa kursora w danych współrzędnych?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
kapuch
Raczej nie, bo to by stwarzalo niebezpieczenstwo, przejecia kontroli nad przegladarka, np automatyczne klikanie w reklamy google przez przypadkowych odwiedzajacych.
Taki bot, tyle ze odpalony na komputerze przypadkowego internauty.
Wiesz o co mi chodzi? winksmiley.jpg
mlody69
Tak, tylko że ja taki skrypt chcę odpalać u siebie po stronie przeglądarki.. smile.gif
kapuch
Tak, ty moze chcesz uczciwie u siebie, ale 99% taka sztuczke wykorzystalo by w zlym celu.
Juz widze tysiace/miliony stron, gdzie po wejsciu wylogowuje cie z systemu, albo zamyka ci przegladarke, klika jakies linki do stron z wirami, badz poprostu dla zabawy kursor zap.... po calym ekranie smile.gif
Jak chcesz u siebie odpalic takiego bota, to poucz sie c++ albo c# i nie bedzie problemu biggrin.gif
thek
Jak już wspomniano... ze względów bezpieczeństwa nie jest możliwe ustawianie kursora myszy gdzie się chce, choć z drugiej strony zawsze można "podłożyć" pod kursor to co się chce. Zresztą niektórzy poprzez tę właściwość JS później mają hocki-klocki. Wyobraź sobie, że pod kursorem na jakiejś stronie masz cały czas ukryty niewidzialny submit, który aktywujesz za każdym kliknięciem gdziekolwiek na stronie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.