function do_upload() { $set_nr = $_POST['number']; for ($i=0; $i<$set_nr; $i++){ if(!($_FILES['file'.$i])){ }else{ $plik_tmp = $_FILES['file'.$i]['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['file'.$i]['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['file'.$i]['size']; $plik = 'system/file/'.$sek.$i.$plik_nazwa.'<br/>'; $this->load->library('image_lib'); // konfiguracja $config['image_library'] = 'GD2'; $config['source_image'] = $plik; $config['new_image'] = 'system/miniatury/'.$plik_nazwa; $config['create_thumb'] = TRUE; $config['maintain_ratio'] = TRUE; $config['width'] = 50; $config['height'] = 50; // przypisanie konfiguracji $this->image_lib->initialize($config); // wykonanie $this->image_lib->resize(); }else{ } } } }
Mam problem z tworzeniem miniatur, jest to funkcja w codeigniter, która zadziałała mi na początku raz i potem już przestała tworzyć miniatury. Nie wiem dlaczego czy coś jest źle w kodzie, ja nie mogę znaleźć błędów. Tym bardziej że jak wyświetlam sobie $config['new_image'] - to jest wyświetlana ścieżka z nazwą miniatury która powinna zostać utworzona a nie zostaje.
Troszkę się już zamotałam z tym kodem więc przepraszam za głupie pytanie, jak ustawić warunek if(isset($_FILES['...])) aby sprawdzał do którego z pól nie został załadowany plik?
To co mam obecnie w ogóle nie reaguje.
Proszę o pomoc.