var health2 = 100; ///poziom zycia 2playera/// function infap() ///funkcja karty infantry/// { if(health2 <= 100 && health2 >=5) { health2 -= 5; document.getElementById("zdrowie2").innerHTML = health2; } else if(health2 <= 5) { health2 = 0; document.getElementById("zdrowie2").innerHTML = health2; } }
function fight() { if ($('div#kartawalka1 img.infa1').length>0) //* rozpoznanie karty playera po przeniesieniu*// { $('.change').removeAttr("disabled"); $('div#kartawalka1').empty(); infap(); //*wywolanie funkcji*// } else if($('div#kartawalka1 img.tank1').length>0) { $('.change').removeAttr("disabled"); odblokuse(); $('div#kartawalka1').empty(); tankp(); } else if($('div#kartawalka1 img.bomber1').length>0) { $('.change').removeAttr("disabled"); odblokuse(); $('div#kartawalka1').empty(); bomberp(); } [...] else if ($('div#kartawalka2 img.infa5').length>0) //*rozpoznanie karty przeciwnika*// { slot5(); $('div#kartawalka2').empty(); $('.drawopp').removeAttr("disabled"); } else if ($('div#kartawalka2 img.tank5').length>0) { slot5(); $('div#kartawalka2').empty(); $('.drawopp').removeAttr("disabled"); }
No i teraz nie wiem jak zadeklarować zmienne itd. żeby to wszystko logicznie współgrało. Jeżeli zrobie warunki dla kart gracza to wszystko działa ok i health2(przeciwnik) się zmienia ale gdy wszystko razem połącze to nie uzyskuje zamierzonego efektu na tej samej zasadzie. Mam nadzieje ze mnie zrozumiecie, jesli nie to wyjasnie bardziej szczegółowo.