Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Kolejna część formularza zależna od zaznaczonych opcji
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
son
Chcę aby bez odświerzania strony/ponownego ładowania po naciśnięciu buttona, poniżej uaktywniła się druga część formularza która wcześniej była niewidoczna.
Zajec
a ja chcę gwiazdkę z nieba

http://webmaster.helion.pl/kurshtml/style/.../visibility.htm

lub

http://www.w3schools.com/css/pr_class_display.asp
(patrz: none)
son
Wpadłem jush na to! Jeśli ktoś z was będzie miał podobny problem to wykorzystajcie ramki =)
Zajec
A czemu polecasz ramki zamiast mojego sposobu?
I jak następnym razem sam rzowiążesz problem, daj znać :wink:
son
Rozwiązałem ale jush po twojej odpowiedzi za którą Ci tesh dziękuję bo mi się przydała choć wykorzystałem troszkę inną metodę laugh.gif
[xml:1:cbd18bf0fb]
<script language="javascript">
function pokaz() {
blabla.innerHTML = "<input type=text name=bvgejk>"
}
</script>

<a href="java script:pokaz();">pokaz dalsza czesc formularza</a>
<br><br>
<span id=blabla>
</span>
[/xml:1:cbd18bf0fb]
Zajec
mimo wszystko proponowałbym rozważyć moją propozycje :wink:
po pierwsze, nie będzie trzeba czekać, aż się ta strona w ramce załaduje
po drugie, nie jestem pewien czy nie będziesz miał kłopotów, w zebraniu zmiennych z formularza, ktorego czesc lezy w ramce
son
To co wyżej pokazałem to nie są ramki winksmiley.jpg a ramki zostaną wykorzystane do czegoś innego (info) które będzie niezależne od formularza. Jednak nie twierdzę, że twoja propozycja jest zła lecz w moim przypadku 'niewygodna' z tego powodu, że tekst który może się wyświetlić zabiebiera miejsce którego nie można wykorzystać
Zajec
o, faktycznie :wink:
nie przeczytałem dokładnie i automatycznie sobie pomyślałem, że to kod ładujący do ramki stronę rolleyes.gif

a miejsce nie jest zajmowane jeśli użyjesz display - a używając tego isplay kod będzie napewno czytelniejszy jeśli chcesz wyświetlić więcej niż jakiś tam jeden input :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.