Jest to kontynuacja tego tematu rozpoczętego w dziale PHP, jednak teraz przechodzę na JavaScript.
Zmodyfikowałem funkcję znalezioną w sieci (tutaj), dobrze działa generowanie adresu (url), jednak nie mogę dojść dlaczego finalnie nie chce mnie na niego przekierować.
function getSelected(opt) { var index = 0; for (var intLoop = 0; intLoop < opt.length; intLoop++) { if ((opt[intLoop].selected) || (opt[intLoop].checked)) { index = selected.length; selected[index] = new Object; selected[index].value = opt[intLoop].value; selected[index].index = intLoop; } } return selected; } function outputSelected(opt, opt2) { var poszukiwania = getSelected(opt); var preferencje = getSelected(opt2); var strposzukiwania = ""; var strpreferencje = ""; for (var item in poszukiwania) strposzukiwania += poszukiwania[item].value + ","; for (var item in preferencje) strpreferencje += preferencje[item].value + ","; if (strposzukiwania!="") { var strposzukiwania = '&poszukiwania=' + strposzukiwania; } else { var strposzukiwania = ""; } if (strpreferencje!="") { var strpreferencje = '&preferencje=' + strpreferencje; } else { var strpreferencje = ""; } var url = 'szukaj.php?' + strposzukiwania + strpreferencje; document.location.href = url; }
<input type='submit' value='Szukaj' class="button" name='szukaj' onClick="outputSelected(this.form.poszukiwania, this.form.preferencje); return false;" />
Nie wiem w czym tkwi problem, mam osobną funkcję odpowiedzialną za samo przekierowanie która działa bez problemu, próbowałem ją również wywoływać w podanej powyżej, bez rezultatu.
Proszę o pomoc.
EDYCJA
Pogrubionym znaleziony w końcu brakujący elemencik (w inpucie).
Pozdrawiam