Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP][CSS]Zwęrzył mi się obszar treści
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Darek82
Nie wiem kiedy i od czego ale zwerzył mi się obszar treści, gdzie jest on w CSS żebym mógł go rozszerzyć? Na mojej stronie wyglada to tak www.foto-obrobka.pl
darophp
Nie jestem pewien i nie na widzę Joomli, chociaż jestem koderem., ale to chyba tu:
Kod
#leftcolumn ,#rightcolumn {
    float: left;
    width: 200px;
    padding: 0 0 10px 0;
}

div#maincolumn {
    width: 500px;
    padding: 0 10px;
}

div#maincolumn_full {
    width: 710px;
    padding: 0 0 0 10px;
}

To nie jest gotowy kod, pokombinuj z nim ...

ADD.
Aaa i jeszcze jedna rzecz. Nie lubię tego - skoro strona nie wyświetla się poprawnie to dlaczego w stopce jest valid xhtml and css ?
- 19 błędów - http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0
- akurat css jest dobry winksmiley.jpg
everth
Wątpię żeby to pomogło - układ tekstu jest w tabelach - a każda linijka zawinięta w tag 'p'! Ja nie wiem czy to jego wina czy Joomli, ale dla mnie to jest nie do ostylowania.
Darek82
Cytat(everth @ 30.07.2010, 16:38:32 ) *
Wątpię żeby to pomogło - układ tekstu jest w tabelach - a każda linijka zawinięta w tag 'p'! Ja nie wiem czy to jego wina czy Joomli, ale dla mnie to jest nie do ostylowania.

Tekst tylko w cenniku dalem w tebelke, a to że na dole wskazuje błedy to co?
everth
Co do tabelek to cofam - to chyba "ficzer" zastosowanego szablonu. Co do 'p' - podtrzymuję (zobacz sobie źródło strony), tag p (od paragraf) nie służy do wydzielania linii z tekstu. Co do walidacji (x)html - pozostawiam twojej ocenie smile.gif
Darek82
Cytat(everth @ 30.07.2010, 18:39:07 ) *
Co do tabelek to cofam - to chyba "ficzer" zastosowanego szablonu. Co do 'p' - podtrzymuję (zobacz sobie źródło strony), tag p (od paragraf) nie służy do wydzielania linii z tekstu. Co do walidacji (x)html - pozostawiam twojej ocenie smile.gif

To rozumiem że mam się zabrać za naprawe tych błędów z walidacjii....ale jak biore walidacja xhtml to gdzie mam szukać błędu co jest podany jako Line 76, Column 33 np.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.