Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] home.pl i problem z sesją
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
legorek
Hej!

Problem współpracy pomiędzy ZF i home.pl był wałkowany już kilka razy ja napotkałem na problem który jeszcze nie był podnoszony:

Kod
Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'session has already been started by session.auto-start or session_start()' in /library/Zend/Session.php:462 Stack trace: #0 /library/Zend/Session/Namespace.php(143): Zend_Session::start(true) #1 /library/Zend/Auth/Storage/Session.php(87): Zend_Session_Namespace->__construct('Zend_Auth') #2 /library/Zend/Auth.php(91): Zend_Auth_Storage_Session->__construct() #3 /library/Zend/Auth.php(141): Zend_Auth->getStorage() #4 /application/plugins/helpers/AuthHelper.php(46): Zend_Auth->hasIdentity() #5 /application/views/helpers/Login.php(32): Zend_Controller_Action_Helper_AuthHelper->isLoggedIn() #6 [internal function]: Zend_View_Helper_login->login() #7 /library/Zend/View/Abstract.php(342): call_user_func_array(Array, Array) #8 [internal function]: Zend_View_Abstract->__call('login', Array) #9 /application/layouts/scripts/front.phtml(22): Zend_View->login() #10 /library/Zend/View.php(108): include('/application/la...') #11 /library/Zend/View/Abstract.php(880): Z in /library/Zend/Session.php on line 462

Za cholerę nie wiem jak to ugryźć.

Dlaczego home.pl jest tak niewdzięczne dla developerów? I dlaczego klienci tak chętnie ich wybierają? Gdyby piekło miało swoją stronę WWW pewnie stała by na home.pl...
luki100011
A ustawiasz parametry sesji w jakiś niestandardowy sposób questionmark.gif
erix
Cytat
session has already been started by session.auto-start or session_start()

A BTW:
Cytat
Dlaczego home.pl jest tak niewdzięczne dla developerów? I dlaczego klienci tak chętnie ich wybierają? Gdyby piekło miało swoją stronę WWW pewnie stała by na home.pl...

nie wiem, dla mnie to fenomen nie do pojęcia. tongue.gif
legorek
Hej!

Nie używam w ogóle sesji po za Zend_Auth.

Dzięki za pomoc, częściowo to już rozwiązałem.

Dla potomnych:

Wymusiłem start sesji:

w bootstrapie:

1. protected function _initSession() {
  2. Zend_Session::start();
  3. }

Dostałem nowy komunikat o niemożliwości zapisów plików do katalogu /tmp i tu niespodzianka, nie ma możliwości ustawienia ścieżki która będzie poza katalogiem publicznym.

Oklaski dla home.pl: muszę trzymać sesje (w ogóle wszystkie klasy, konfiguracje) w katalogu teoretycznie dostępnym dla każdego. Oczywiście zablokowałem to po .htaccess ale z bardzo mieszanymi uczuciami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.