Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie odnosnie FPOPEN
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Hezer
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow tego forum.

Postanowilem sie tu zarejerstrowac poniewaz ostatnio zaglebiam moja wiedze PHP, tworze pewna strone a raczej funkcje na strone mojego kolegi - przedstawie wam jak to powinno dzialac

Jest pewien formularz, mozna tam wysylac prosby o dodatkowe ptk, i tam automatycznie jest GETowane IP uzytkownika + zapisywane do pliku IPLOG.HTML - czy dalo by sie zrobic tak, aby wejscie do formularza bylo nie mozliwe, jezeli ip osoby ktora proboje wejsc jest zapisana w pliku IPLOG.HTML i wywalalo info ze DODATKOWE PTK NIE SA DOSTEPNE, PONIEWAZ JUZ DZISIAJ PROBOWALES SIE ZALOGOWAC - i zeby usuwalo ip z pliku IPLOG.HTML po 24h zanim sie ono pojawilo

wiem ze to troche duzo, ale chociaz funkcje, bo ja nie ogarniam
Fixus
ja bym skorzystał z bazy ponieważ w twoim wypadku jest to niefektywne.

jednak jeżeli korzystasz z pliku to imo zapisuj je rozdzielone średniakmi. następnie wczytaj do pliku CAŁĄ zawartość.

następnie taka operacja
  1. // $data - tam trzymasz zawartość pliku
  2. $ipArray = explode($data);
  3. if(in_array($ip, $ipArray) {
  4. // komunikat o którym mówiłeś
  5. } else {
  6. // obslug agdy może wejść
  7. }

powinno pomóc

Hezer
a nie dalo by sie zrobic czegos takiego (to co Pan podal wyzej nie dziala zadowalajaco, ale mniej wiecej o to mi chodzi)

jezeli - twoje ip - jest w pliku IPLOG.HTML - wtedy: wyswietla sie ci sie (zamiast pliku index.php) - plik BLOCK.PHP, a jezeli nie, to nic sie nie dzieje i mozesz normalnie zbierac ptk, tzn zalogowac sie

z tym automatycznym usuwaniem ip jeszcze poczekam, funkcja nie jest otwartwa wiec narazie bd. to robil recznie
Fixus
ale to właśnie tak działa. wykonujesz header() dzięki czemu możesz przekierować użytkownika na inną stronę. więc w czym rzecz ?

co do automatycznego wystarczy że zaprzęgniesz to w CRON`a
Wuesek
Najprosciej byloby wysylac ciacha, ale kazdy chociaz troche kumaty se je moze modyfikowac.. Najlepsze rozwiazania juz masz podane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.