Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plik w kolejce Cron'a nie wykonuje się cały
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kajzur
Witam,
mam sobie plik który dodałem do kolejki CRON'a - wiem że plik się wykonuje ponieważ w pliku dodałem funkcję mail() która mnie o tym informuje, problem pojawia się z funkcjonowaniem pliku - wszystko działa dobrze jeśli odpale plik przez przeglądarke - edytuje plik txt - do tego jest stworzony, ale już nie edytuje tego pliku gdy odpalany jest przez Crona.. A maila że plik się wykonał dostaję w obu przypadkach. Chmody pliku txt - 777, pliku php - 777. Prosze o pomoc:)
lord2105
pokaż ten plik?
kajzur
Kod
$link = mysql_connect('localhost', 'xxx', 'xxx');

$db_selected = mysql_select_db('xx', $link);

$arr=mysql_query("select tresc from xx ORDER BY RAND() LIMIT 1");

$t= mysql_fetch_row($arr);

mail("moj_mail", "bot", "bot");

$s= iconv('ISO-8859-2','utf-8',$t[0]);
//echo $s;
file_put_contents("b_wypis.txt", $s);

Tak jak mówiłem - plik w 100% robi to co chce gdy odpalam przed przeglądarkę, ale przez CRON'a nie modyfikuje pliku.
lord2105
bo ścieżka do niego może być nieprawidłowa. Ja zrobiłbym tak wywołaj celowo jakiś error odpal przez www pokaże się ścieżka od samego początku zakresu serwera apache i użyj tej ścieżki tylko na koniec daj swój plik txt

Rozumiem że CHMODY były zmieniane skoro przez www działa?
tehaha
dla crona nie daje się takich ścieżek jak dla skryptu odpalanego z przeglądarki, ścieżkę zrób analogicznie do komendy cron, przykładowo u mnie jeden skrypt ma taką komendę cron:

/usr/local/bin/php /home/tehaha/domains/mojadomena.pl/public_html/katalog/cron.php

a ścieżkę do pliku dałem taką:

/home/tehaha/domains/mojadomena.pl/public_html/katalog/file.txt
lord2105
Dokładnie o tym samym pisałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.