Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie danych z funkcji pod dany obiekt
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
wujek2009
W ramach dokumentu HEAD dodałem ścieżki do jquery, oraz do pliku z funkcją, którą planuje wywołać.
  1. <script type="text/javascript" src="res/jquery-1.4.2.min.js"></script>
  2. <script type="text/javascript" src="res/scripts.js"></script>
  3.  
  4. <script type="text/javascript">
  5. <!--
  6. olotv_clockLanguage = new Array('Niedziela', 'Poniedzialek', 'Wtorek', 'Środa', 'Czwartek', 'Piątek', 'Sobota');
  7. olotv_clock(olotv_clockLanguage);
  8. -->
  9. </script>

Zostańmy jeszcze przy stronie HTML, w ramach dokumentu BODY dodałem 3 identyfikatory:
  1. <div class="timer"><span id="olotv_time"></span></div>

Klasa "timer" to zwykłe kolory, ramki, etc - natomiast "olotv_time" powinno zwrócić mi czas w postaci (HH:MM:SS), ale nic nie zwraca, a FIREBUG również nie wyświetla żadnego komunikatu błędu. Przejdźmy więc do strony JS, funkcji olotv_clock()

- http://wklejto.pl/74993 (funkcja js)
W całym pliku "scripts.js" mam tylko tą funkcję - nic innego, dlaczego nie chce zwrócić mi tekstu do identyfikatorów?
Dodam, że na pewno wszystko jest OK jeśli chodzi o zmienne w JS, ponieważ ALERT ładnie wyświetla mi czas.
wujek2009
OK rozumiem, trudno wróżyć z fusów winksmiley.jpg Wystarczyło dodać $(document).ready(function() i działa. snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.