Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Wysyłanie rekordów z formularza do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nighttrain
jeżeli mam formularz, z którego wysyłam dane do bazy (5 pól), chciałbym, aby ktoś wpisując dane i niekoniecznie chcąc wypełnić wszystkie pola np tylko 3 z 5, aby to przeszło, u mnie jednak po pozostawieniu jakiegoś pola nic się nie dzieje. Próbowałem ustawiać w tabeli wartość NULL , zamiast NOT NULL, jednak to nic nie dało.
Klycior
Pokaż co już masz to będzie nam łatwiej.
thek
A nie możesz tak skryptu napisać, żeby skrypt reagował przerwaniem dodawania tylko gdy jakieś pole ma błędy lub brak jest wymaganego? winksmiley.jpg
nighttrain
No przykładowo takie cos mam:
  1. <form action="" method="post" onsubmit="return (validateformdoddotabprog(this) && confirmSubmit());">
  2. <h2>Prosze wypełnić pola poniżej:</h2><br />
  3. <input type="hidden" size="45" style=" font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:16px; color:#000000; border: 2px solid red" name="id_programu" value="'.$liczba.'" /><br />
  4. <b>Nazwa programu:</b><br />
  5. <input type="text" size="45" style=" font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:16px; color:#000000; border: 2px solid red" name="nazwa_programu"><br />
  6. <b>Wersja programu:</b><br />
  7. <input type="text" size="45" style=" font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:16px; color:#000000; border: 2px solid red" name="system_operacyjny"><br />
  8. <input type="image" src="graphics/button_dodaj_opro.jpg" alt="Wyslij" value="dodaj">
  9. </form>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.