Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]Blokada wyswietlania, pod tagiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Nellvis
Witam, mam wyszukiwarke na ktorej sa umieszczone reklamy Google'a.
Problem z tym, ze gdy ktos wpisze 'niewłaściwe' slowo, reklamy w dalszym ciagu sie wyswietlaja.

Ogolem chodzi o to, aby skrypt wykryl niecenzuralne slowo typu ' penis ' po czym zablokowal wyswietlanie reklam. Czy da sie to jakos zrobic?
Prosze o odpowiedz
Kokohelp
  1. //Ciąg do przeróbki
  2. $ciag1 = "Slowo1 i Slowo2. Zastępujemy kropkami.";
  3. //Zmienia wszystkie litery na małe
  4. $ciag2 = strtolower($ciag1);
  5. //Tablica ze złymi słowami
  6. $zleslowa = array("slowo1", "slowo2");
  7. //"Przefiltrowanie" w poszukiwaniu złych słów i zastąpienie ich "........"
  8. $ciag3 = str_replace($zleslowa, "........", $ciag2);
  9. //Wyświetlenie "przefiltrowanego" ciągu znaków.
  10. echo $ciag3;

Więc tak.
Zmienna ciąg1 prezentuje ciąg wpisany przez użytkownika w polu tekstowym.
Tekst przechodzi przez "filtr" czego wynikiem, jest ciąg znaków z wykropkowanymi polami w miejscach złych słów.
Efektem ubocznym jest zmienienie wszystkich znaków na małe. Nie powinno to jednak przeszkadzać.
Dlaczego tak jest. Jest tak ponieważ, funkcja str_replace rozróżnia wielkość liter. Słowo i sŁowo to dla niej dwa różne słowa.
Oznacza to również to, że do tablicy zleslowa, należy wpisywać słowa zawierające tylko małe litery.
Przyklad http://szookaj.net
Wpiszcie sobie 'test', reklamy sie wyswietlaja, teraz wpiszcie 'penis' i reklamy znikaja. Naprawde blagam, bo jest mi to szalenie potrzebne...

W dalszym ciagu aktualne !
yevaud
to bylo proste
Nellvis
BUMP

W dalszym ciągu aktualne... tak jak mówiłem potrzebuje czegoś naprawdę prostego
wookieb
Ale my nie mamy kodu twojej strony, więc skąd mamy wiedzieć jak zablokować wyświetlanie reklam?

Wykryj za pomocą stripos czy szukane słowo zawiera złe słowa i zablokuj wyświetlanie reklamy.
Tak to jest proste i nie chodzi tutaj o to, że nie chcemy Ci pomóc tylko o to, że nie jesteśmy w stanie tego zrobić. Poza tym gotowców nie dajemy,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.