potrzebuje zrobic strone w php, ktora mi wyswietli adres ip lokalny(prywatny) wczesniej wprowadzony za pomoca formularza a obok adres IP publiczny (skrypt musi go pobrac z pliku)
zrobilem czesc, wyswietla mi sie tabela z adresem lokalnym niestety juz nie wyswietla mi sie adres publiczny w tej tabeli a na gorze w jednej linii
robie tak:
1. formularz zapisuje w pliku dane
2. dane pobieram z pliku do tablicy
3. pobieram adres ip lokalny z tablicy i wyszukuje w pliku na dysku czy posiada adres ip publiczny
4. nie chce mi sie pokazac obok w wyswietlanej tabeli

plik formularza:
<form method='post' action='wirproces.php' target='hide'> IP MT <input type="text" name="field_1" /> <br> Lokalizacja <input type="text" name="field_2" /> <br> Pass <input type="text" name="field_3" /> <br> <input type="submit" name="send" value="Submit" />'
plik wirprocess.php
<?php $ip = ($_POST['field_1']); $lok = ($_POST['field_2']); $pass = ($_POST['field_3']); $ciagwyjsciowy = $ip."\t".$lok."\t".$pass."\t".$data."\n"; // otwarcie pliku w celu dopisywania if (!$wp) { exit; } ?>
plik bazy
172.16.0.20 B26 a1s2d3f4 17:19, 15th September 2010
172.16.0.21 B27 a1s2d3f4 18:23, 15th September 2010
172.16.0.23 B28 a1s2d3f4 19:49, 15th September 2010
172.16.0.26 G11 a1s2d3f4 19:49, 15th September 2010
i plik w ktorym sobie nie radze do wyswietlania w/w bazy
<?php if ($ilosc_mt == 0) { } echo "<tr><th bgcolor=\"#CCCCFF\">lokalne ip</td> <th bgcolor=\"#CCCCFF\">adres</td> <th bgcolor=\"#CCCCFF\">pass</td> <th bgcolor=\"#CCCCFF\">data</td> <th bgcolor=\"#CCCCFF\">publiczne ip</td> </tr>"; for ($i=0; $i<$ilosc_mt; $i++) { //Rozbicie kazdej linii //komenda wybiera ip publiczne z pliku //wyswietlenie echo "<tr> <td>$linia[0]</td> <td align=\"right\">".$linia[1]."</td> <td align=\"right\">".$linia[2]."</td> <td>".$linia[3]."</td> </tr>"; } ?>
teraz na stronie pokazuje mi:
adres ip publiczny, adres ip publiczny, adres ip publiczny, adres ip publiczny,
TABELA
ip lokalne adres pass data
nie wiem jak "wlozyc" do tablicy dane z $komenda1 zeby pokazywalo obok w Tabeli np. na jej koncu adres ip publiczny,
-----------------
TABELA
ip lokalne adres pass data publiczne ip
---------------------------------------------
robilem to za pomoca funkcji i array_walk ale za kazdym razem mam blad ze zmienna $linia[0] nie jest osiagalna, bede wdzieczny za pomoc