Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]\" czili backslash przed cudzyslowiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maurycy815
Więc tak jak zapisuję np. buttona do pliku txt potem otwieram ten plik i odczytuje go na stronie to ani obrazek ani link nie działa. Więc podejrzałem sobie plik txt i zauważyłem że przed każdym znakiem " i ' pokazuje się znak \. Chciałbym to usunąć.
AlexDeLarge
Więc tak siedze sobie jak gosc nieco po pracy zmeczony i tak sobie mysle ze nieraz chcialbym sobie tak niepracowac i zeby ktos za mnie robil i zarabial moja potencjalna kobieta tez by byla zadowolona bo przeciez kurde siedziala by caly czas ze mna w domu sam bym sie cieszyl jak bym tak ze soba siedzial gdybym oczywiscie nie byl mna no bo co to za frajda wtedy nie i w ogole ciekawi mnie po co sa te znaki poza literkami na klawiaturze i te rozne przyciski co to nie wiadomo po cholere i tak z nich nikt nie korzysta bo po co chyba ze bill gates hahahahaha

stripslashes
maurycy815
Znalazłem to już wcześniej ale nie mam pojęcia jak to zastosować w moim przypadku,
  1. <?
  2. $news=$_GET['f1'];
  3. $caat=$_GET['f2'];
  4.  
  5. $plik = @fopen ("$caat", "w");
  6. if (!($plik)) {
  7. }else {
  8. $wiersz = fgets ($plik, 225);
  9. fputs ($plik, "$news");
  10. fclose ($plik);
  11. }
  12. header("Location: adminpanel.php");
  13. ?>

f1 i f2 to zmienne z formatki w f1 jest treść formatki w f2 jest nazwa pliku np. news.txt pisałem w else

Lecz to nic nie daje, chcę aby jak w f1 jest np:
Brak newsow "
To żeby mi zapisało tak jak powyżej, bo teraz jeżeli zapiszę i podejrzę zawartość pliku news.txt to wygląda następująco:
Brak newsow \"
Ramzaa
bo to dajesz przy zapisie, a nie odczycie aarambo.gif
maurycy815
To napiszcie mi jak to ma wyglądać bo już sam nie wiem, próbowałem na liczne sposoby i nic.
Ramzaa
To pokaż plik odpowiadający za zapisywanie danych do pliku..
maurycy815
  1. <?
  2. $news=$_GET['f1'];
  3. $caat=$_GET['f2'];
  4.  
  5. $plik = @fopen ("$caat", "r");
  6.  
  7. if (!($plik)) {
  8. }else {
  9. $wczytane = fgets ($plik, 225);
  10. fclose ($plik);
  11. }
  12. print "$wczytane";
  13.  
  14.  
  15. $plik = @fopen ("$caat", "w");
  16. if (!($plik)) {
  17. }else {
  18. $wiersz = fgets ($plik, 225);
  19. fputs ($plik, "$news");
  20. fclose ($plik);
  21. }
  22. header("Location: adminpanel.php");
  23. ?>

To ten plik edycja.php wszystko robi.
F1=" Tekst z formatki "
F2=" nazwa pliku np. news.txt"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.