Witam,
dzisiaj zaobserwowałem duży błąd na swojej stronce - część obrazków po prostu przestała być wczytywana w Chrome - co mnie zdziwiło bardzo, gdyż przez ostatni rok nie było ani razu takiego błędu. Pomyślałem, że być może jest to błąd z rozszerzeniami lub ścieżkami - jednak tak nie było.

Zbadałem sprawę dokładniej, otóż chrome przestał interpretować tła dodawane w ten sposób: (część kodu jest skrócona, a ścieżki podane przykładowo)
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $D(obj).innerHTML = '<div [...] style="background: url(./test/img.png);">';

W narzędziach programistycznych chrome znalazłem, że powyższy styl Chrome odczytuje jako background: url(); !

Czyżby ścieżka była błędna? - Skopiowałem ścieżkę i wkleiłem do paska adresu - tak, Chrome znalazł ten obrazek na serwerze.
Ponadto pozostałe przeglądarki - FireFox 3.6, Opera 10.6, IE 8, Safari 4 - bez problemu odczytywały ten styl.

Przerobiłem kod zatem na:
  1. $D(other_obj).setAttribute('style', "background: url(./test/img.png);");

Teraz wszystko zadziałało - Chrome znalazł obrazek.

Mimo wszystko nadal jest na stronie masa innerHTML, które wciąż nie wczytują obrazków.

Chrome 6 działał wspaniale, a Chrome 7, który pojawił się na moim komputerze dzisiaj otrzymał taki duży błąd.

Czy któryś z Was, użytkowników tego forum, wie coś na temat tego błędu? Powinienem czekać 2-3 dni i sprawdzić co się dalej będzie dziać (patche etc.?) czy zacząć przerabiać już kod? Mógłby ktoś sprawdzić czy u niego też to występuje?

PS. Nie chcę w odpowiedzi w stylu "nie używaj innerHTML zatem" albo tego podobnych. Wiem, że nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale w moim przypadku (nie będę tłumaczył dlaczego) jest najwydajniejsze - a podany kod jest przykładowy.