Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]curl i pobieranie dynamicznych danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rafal6
Dzień dobry
Nigdzie nie mogłem znaleźć podobnego tematu, stąd nowy post.
Na stronach typu groupon.pl można znaleźć liczniki czasu do zakończenia oferty, np: http://www.groupon.pl/oferty/wroclaw (jeśli za pierwszym razem nie wejdzie, trzeba odświeżyć stronę.. smile.gif): po lewej, pod 'oferta skończy się za'.

W jaki sposób pobrać te dane (godziny, minuty, sekundy)? Jeśli się nie mylę, zrobione jest to za pomocą jquery. Przy pobraniu curlem, domyślnie zamiast wartości liczbowych, widnieje myślnik.

Dziękuję i pozdrawiam!
erix
Musiałbyś pobierać to normalną przeglądarką. Samym cURLem - zapomnij.
Alson
cURL-em pobierasz statyczną część strony. Za pomocą wyrażeń regularnych możesz to pobrać ze strony pobranej cURL-em i robić z tym co chcesz, np połączyć do z js-em i odliczać dalej (mały minus , dane będą się różniły czasem wykonywania skryptu -> 2-5 sekund może więcej )
askone
Odliczać js można winksmiley.jpg Ale pytanie brzmi: Skąd skrypt js zna czas zakończenia?? Czy data końca wpisana jest na sztywno w kodzie HTML?? A może jest pobierana ajax'em już po załadowaniu strony??
Rafal6
Witam
Dziękuję za odpowiedzi. Niestety nadal nie mogę znaleźć rozwiązania :/
Wydaje mi się że podczas ładowania strony, pobierana jest (gdzieś..) zmienna odpowiadająca za czas do zakończenia. niestety nie jestem w stanie wyłapać fragmentu kodu za to odpowiedzialnego (nie miałem wcześniej styczności z ajaxem ani jquery). Być może ktoś z Was miał już podobny problem i go rozwiązał?
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.