Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak ściagnąć zawartość jednego pliku php do drugiego ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rajdon
Witam, próbowałem include , require_one i nie działa tzn np. zmiana dziala ale już coś takiego $row['id'] nie . Jeszcze mam problem z tym: $query_news = $db->query($query_news_temp); jak do tego dodac zeby sciagnoł z bazy wartoć np $row['id'] ?
Mephistofeles
Mógłbyś trochę jaśniej? Nie mam licencji wróżki.
AlexDeLarge
Cytat(Rajdon @ 24.10.2010, 23:21:40 ) *
Jeszcze mam problem z tym: $query_news = $db->query($query_news_temp); jak do tego dodac zeby sciagnoł z bazy wartoć np $row['id'] ?

Zmienić $query_news_temp.

I znaleźć sobie jakieś inne zajęcie, im szybciej tym lepiej.
Zdrówka życzę.
markonix
Zawartość pliku ściągniesz file_get_contents choć z Twojego postu ciężko wywnioskować o co Ci chodzi tak naprawdę...
Co dziwne masz już 44 posty na tym forum..
Rajdon
Wiem, że niejasno napisałem ale nie bardzo wiem jak mam opisać problem worriedsmiley.gif Chodzi to, że z pliku lastcomments.php mam zmienić fragment:
  1. $ssilka = date("Y/m/d/", $novost['date']).$novost['alt_name'].".html";

Na
  1. $full_link = $config['http_home_url'] . get_url( $row['category'] ) . "/" . $row['id'] . "-" . $row['alt_name'] . ".html";

Po zmianie jednak $row['category'] ) . "/" . $row['id'] . "-" . $row['alt_name'] nie działają w tym module zato w module z którego to wyciągnołem (topnews.php) działają i teraz kto mi powie jak zrobić żeby modul last comments widział zmienne takie jak $row['id'].

Załączam caly plik lastcomments.php

1. <?
  2.  
  3. function link_news()
  4. {
  5. global $conf_url;
  6. if ($conf_url == "yes")
  7. {
  8. $link_news = "http://". $_SERVER['HTTP_HOST'] ."/";
  9. }
  10. else
  11. {
  12. $url = $news_id;
  13. $link_news = "http://". $_SERVER['HTTP_HOST'] ."/index.php?newsid=";
  14. }
  15. return $link_news;
  16. }
  17.  
  18.  
  19. $query_comm_temp = "SELECT * FROM " . PREFIX . "_comments ORDER BY date DESC LIMIT " . $comm_num.";";
  20. $query_comm = $db->query($query_comm_temp);
  21.  
  22.  
  23. while ($comment = $db->get_row($query_comm))
  24. {
  25. $comment_tpl = "<table width=100% border=0 cellpadding=0 cellspacing=0><tr><td style='padding-top: 4px;'>Autor: ";
  26. $comment_tpl .= "<a href=". link_user($comment['autor']).">". $comment['autor']."</a> W artykule:</td></tr><tr><td style='border-bottom: 1px solid #d1d7dc; padding-bottom: 4px;'>";
  27.  
  28. $query_news_temp = "SELECT * FROM ". PREFIX ."_post WHERE id=". $comment['post_id'] .";";
  29. $query_news = $db->query($query_news_temp);
  30.  
  31. while ($novost = $db->get_row($query_news))
  32. {
  33. $novost['date'] = strtotime($novost['date']);
  34.  
  35. if (strlen($novost['title']) > 35)
  36. $news = substr ($novost['title'], 0, 35)." ...";
  37. else
  38. $news = $novost['title'];
  39.  
  40. if ($conf_url == "yes") {
  41. $ssilka = date("Y/m/d/", $novost['date']).$novost['alt_name'].".html";
  42. }
  43. else {
  44. $ssilka = $novost['id'];
  45. }
  46. $comment_text = htmlspecialchars($comment['text']);
  47. if ($hint == "yes") $hint_show = "onMouseover=\"showhint('<b>Treść:</b><br>".$comment_text."', this, event, '200px')\"";
  48. $comment_tpl .= lastcomm_getscript()."<a href=\"".link_news().$ssilka."\"". $hint_show .">".$news. "</a></td></tr></table>";
  49. }
  50. $ready_tpl .= $comment_tpl;
  51. }
  52. $lastcomment = $ready_tpl;
  53. ?>

Cytat(AlexDeLarge @ 24.10.2010, 23:28:46 ) *
Zmienić $query_news_temp.

I znaleźć sobie jakieś inne zajęcie, im szybciej tym lepiej.
Zdrówka życzę.

Napisałem, jak dodać a nie jak zmienić ! Więc jak mam to zrobić po przecinku czy jak ?

PS; znaleźć sobie inne zajęcie tak ? No powiem ci że super motywujesz, byś napisał lepiej jaka książke php polecasz... blinksmiley.gif
AlexDeLarge
Poproszę z góry o jakiegoś warna za ten post, ale napisać muszę.
Chodzi mi, drogi autorze tematu, o to, że każdy ma jakieś tam swoje talenty i z tego też powodu cywilizacja rozwija się dość harmonijnie z każdej strony. Próbowałem robić kilka rzeczy w swoim życiu będąc przy tym przekonanym, że "no kurde, ja nie potrafię? niemożliwe, muszę tylko nabrać doświadczenia". Rzeczywistość weryfikowała. Napisałem to, co napisałem bez złośliwości, czy wywyższania. Po prostu widzę, że programisty z Ciebie nie będzie, nie ten styl myślenia. Możesz za to być bardzo dobrym sprzedawcą oprogramowania, wiesz spotkania biznesowe, te sprawy.
Co do książek to nie wiem. Ja pisałem swój pierwszy projekt, czytałem grupy dyskusyjne, dokumentację i jakoś się nauczyłem.
Rajdon
Cytat(AlexDeLarge @ 25.10.2010, 00:10:08 ) *
Poproszę z góry o jakiegoś warna za ten post, ale napisać muszę.
Chodzi mi, drogi autorze tematu, o to, że każdy ma jakieś tam swoje talenty i z tego też powodu cywilizacja rozwija się dość harmonijnie z każdej strony. Próbowałem robić kilka rzeczy w swoim życiu będąc przy tym przekonanym, że "no kurde, ja nie potrafię? niemożliwe, muszę tylko nabrać doświadczenia". Rzeczywistość weryfikowała. Napisałem to, co napisałem bez złośliwości, czy wywyższania. Po prostu widzę, że programisty z Ciebie nie będzie, nie ten styl myślenia. Możesz za to być bardzo dobrym sprzedawcą oprogramowania, wiesz spotkania biznesowe, te sprawy.
Co do książek to nie wiem. Ja pisałem swój pierwszy projekt, czytałem grupy dyskusyjne, dokumentację i jakoś się nauczyłem.

Posłuchaj jesli nie chcesz / nie potrafisz mi pomóc to po prostu nic nie pisz zamiast rozpisywać się czy ja mam szanse być programistą czy nie; a swoją drogą to podziwiam, że po jednym poście który pisałem bardzo późno potrafisz tak dokładnie ocenić. Nic do ciebie nie mam ale nie takich postów oczekiwałem sorry bracie, ale skoro jesteś taki dobry jak piszesz to licze, że mi pomożesz bo jak pewnie zauważyłeś dopiero zaczynam zabawe z php dry.gif
d3ut3r
Raczej nie uzyskasz odpowiedzi na tak skonstruowane pytanie, mówisz coś o modułach tajemniczych zmiennych wrzucasz fragment kodu za pewne z jakiegoś CMS (jeśli się mylę to mnie popraw) a tak na prawdę nikt dalej nie wie o co Ci chodzi :/ i to nie jest żadna złośliwość tylko pomyśl gdybym zapytał Cię "Cześć, słuchaj jak naprawić ?" wiedziałbyś o co chodzi ? Podałeś za mało danych, jeżeli nie radzisz sobie w PHP to odpuść sobie modyfikacje nie swojego kodu zacznij poznawać język od podstaw, pisz własny kod z czasem będziesz rozumiał kod innych.
Rajdon
Tak te moduły są z cms'a i sporo już ich modyfikowałem ale z tym mam problem bo niby wszytko jest proste: dwa pliki .php lastcomments (ostatnio komentowane artykuły) oraz topnews (najwyżej oceniane artykuły), jeden generuje adres url którego nie chcę (lastcomments) a drugi(topnews) generuje dobry adres url tzn taki sam jaki ma artykuł. I teraz mój problem kiedy do pliku z lastcomments dodam
  1. include 'topnews.php';
oraz wkleje kod linka z modułu topnews to zmienna się wykona ale żadna z jej wartości już nie i nie wiem dlaczego tak się dzieje ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.