Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyrównanie szukajki.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Shen
Witam,
Jest to pierwszy mój post więc przepraszam za wszelkie błedy lub pomyłke tematu. Przejdźmy do rzeczy , jakiś czas temu pewna osoba wykonywała dla mnie layout pod phpBB by Przemo , wszystko było fajnie , projekt poszedł do szuflady... Chcąc teraz do niego wrócić mam problem z "szukajką" a dokładnie o położenie 2 elementów

Powinny one być w tej samej lini a jak widać nie są. Skontaktowałem się z wykonawcą lecz on mi tylko powiedział abym sprawdził w pliku overall_header.tpl sprawdziłem ten plik i jedyne miejsce w którym jest coś napisane o "szukajce" to takie :
Kod
<div id="menu-search">
            <form action="search.php" method="POST">
            <input class="post" type="text" name="search_keywords" style="width:150px;height:20px;background:#fff;border:0px;position:relative;margin-top:13px;margin-left:35px;" value="Wpisz szukane słowo..." autocomplete="off" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" /><input class="liteoption" style="width:60px;height:20px;background:url('templates/dance4u/images/search-input.png');border:0px;margin-top:6px;" type="submit" name="submit" value="" />
            </form>
            </div>

Ja sie na tym wszystkim znam tylko troche i próbowałem coś tu zmienić ale nie dałem rady. Jeżeli ktoś widzi co jest nie tak , to prosze o pomoc.

Pozdrawiam Shen
kmike
Nie jest to chyba najszczęśliwsze rozwiązanie, bo wstawiłem inputy do tabelki, ale powinno pomóc.

1. <div id="menu-search">
  2. <form action="search.php" method="POST">
  3. <tr>
  4. <td><input class="post" type="text" name="search_keywords" style="width:150px;height:20px;background:#fff;border:0px;position:relative;margin-top:13px;margin-left:35px;" value="Wpisz szukane słowo..." autocomplete="off" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" /></td><td><input class="liteoption" style="width:60px;height:20px;background:url('templates/dance4u/images/search-input.png');border:0px;margin-top:6px;" type="submit" name="submit" value="" /></td></tr></table>
  5. </form>
  6. </div>
Shen
Niestety nie pomogło... Totalnie zmasakrowało styl...
kmike
w takim razie usuń margin-top:6px; z twojego kodu w

1. <input class="liteoption" style="width:60px;height:20px;background:url('templates/dance4u/images/search-input.png');border:0px;margin-top:6px;" type="submit" name="submit" value="" />
Shen
Niestety nie pomaga , wydaje mi się że jest to zależność pomiędzy tymi dwoma elementami , bo nie umiem ich kontrolować z osobna...

A czy np byłby ktoś w stanie przekształcić , napisać od nowa tylko tą "szukajke" ? Bo już nie wiem co robić...
AdIoS_Neo
Wyrównana ...
  1. <div id="menu-search">
  2. <form action="search.php" method="POST">
  3. <input class="post" type="text" name="search_keywords"
  4. style="width:150px;height:20px;background:#ffffff;border:0px;position:relative;;ma
    rgin-left:35px;vertical-align: middle;"
  5. value="Wpisz szukane słowo..." autocomplete="off" onFocus="Active(this); this.value=''"
  6. onBlur="NotActive(this)"/>
  7.  
  8. <input class="liteoption"
  9. style="width:60px;height:20px;background:transparent url('templates/dance4u/images/search-input.png');border:0px;vertical-align: middle;"
  10. type="submit" name="submit" value=""/>
  11. </form>
  12. </div>
Shen
Wielkie dzięki winksmiley.jpg Tylko teraz nie widze w kodzie gdzie mam zmienić położenie całości na stronie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.