Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwna struktura katalogów na hostgator.com
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
konrados
Hej,

Nie wiem czy to jest właściwe forum, ale lepszego nie znalazłem (poza hydeparkiem ale to chyba też nie to:) )

No więc postanowiłem zmienić firmę hostingową, z pewnej polskiej na hamerykańską - hostgator.com - o której naczytałem się wiele pozytywnych opinii.

Tyle, że jedna rzecz mi się bardzo nie podoba. Otóż mam do hostowania parę domen. Do tej pory (a korzystałem z kilku film hostingowych) struktura katalogów wyglądała tak:
  1. domains:
  2. a1.com
  3. public_html
  4. a2.com
  5. public_html

A w tym hostgatorze jest katalog public_html, który obsługuje "główną domenę", np. a1.com, i tam są podkatalogi dla innych domen, czyli "a2.com" i "a3.com".

W "tech supporcie" (mają taki czat gdzie można na żywo pogadać ze wsparciem technicznym) człowiek powiedział mi, że tak działa cpanel i że to jest normalne. A na pytanie, czy to można zmienić powiedział "no tak, ale ścieżki będą długie". Nie wiem o jakie ścieżki mu chodziło, a że każda odpowiedź zajmowała mu ok. minuty, to przerwałem na tym dyskusję.

No i się chciałem zapytać co o tym myślicie. Bo dla mnie to jest mocno dziwne.
erix
Cytat
A w tym hostgatorze jest katalog public_html, który obsługuje "główną domenę", np. a1.com, i tam są podkatalogi dla innych domen, czyli "a2.com" i "a3.com".

Jak dodajesz subdomenę w DirectAdminie, to tworzy on podfoldery w głównej...
konrados
W głównej czyli w public_html? Czyli to nie jest nic dziwnego?
tr@k
Z tego co pamiętam cpanel pozwala określić dowolną ścieżkę dla domeny podpiętej. Oczywiście względem roota Twojego konta. home, nazwa dla podstawowych kont jest właśnie tak jak opisałeś, czyli wszystko powyżej public_html.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.