Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Integracja z Płatności.pl
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marcinpruciak
Stworzyłem taki formularz do płatności:
  1. <form method="post" action="https://www.platnosci.pl/paygw/UTF/NewPayment">
  2. <input type="hidden"name="first_name"value="'.$user_details->name.'">
  3. <input type="hidden"name="last_name"value="'.$user_details->lastname.'">
  4. <input type="hidden"name="email"value='.$this->user->email.'">
  5. <input type="hidden"name="pos_id"value="59898">
  6. <input type="hidden"name="pos_auth_key"value="LfDdYTF">
  7. <input type="hidden"name="session_id"value="'.text::random()."_".$this->user->id.'_'.$val->points.'">
  8. <input type="hidden"name="amount"value="'.($val->price*100).'">
  9. <input type="hidden"name="client_ip"value="'.$this->user->ip_address.'">
  10. <input type="hidden"name="street"value="'.$user_details->street.'">
  11. <input type="hidden"name="city"value="'.$user_details->city.'">
  12. <input type="hidden"name="post_code"value="'.$user_details->zip_code.'">
  13. <input type="hidden"name="phone"value="'.$user_details->phone.'">
  14. <input type="hidden"name="desc"value="Płatność za podbicia">
  15. <input type="hidden"name="js"value="1">
  16. <input type="submit" class="zaplac" name="zaplac" value="" />
  17. </form>

Płatność testowa normalnie działa i później zwraca mi odpowiedź o stanie.
Ale gdy chcę wykonać prawdziwy przelew otrzymuję od Płatności.pl komunikat : "Przepraszamy, usługa chwilowo niedostępna. Prosimy spróbować później."
I nie wiem, czy trzeba coś przestawić w panelu płatności, czy mój formularz jest niekompletny? Wg dokumentacji wydaje się wszystko dobrze.
AndyPSV
sprawdz link, ktory wysylasz, lepiej jest uzyc tego ponizej i od razu przejsc do platnosci karta

1. header(LOC.'https://ssl.dotpay.pl/?id='.DOTPAY_ID.'&amount='.$total_price2.'&currency=PLN&control='.l_id().'|'.$code.'|'.$code2.'&description='.l_id().'.'.$_mail.'&lang='.substr(LG,0,2).'&channel=0&ch_lock=1&forename='.$_POST['first_name'].'&surname='.$_POST['first_name'].'&firstname='.$_POST['first_name'].'&lastname='.$_POST['first_name'].'&email='.$_mail.'&street='.$_POST['address1'].'&street_n1=0&street_n2=0&city='.$_POST['city'].'&postcode='.$_POST['postcode'].'&phone='.$_POST['phone'].'&country=POL&type=4&URL='.URL.'payments/done'); exit; /* print message */
marcinpruciak
Po pierwsze platnosci.pl to nie dotpay.
Pod drugie nie chce płatności kartą.
markonix
A nie ma w platnosci.pl jakieś przełącznika typu "tryb testowy"?
Bo pamiętam, że miałem kiedyś podobne problemy.
marcinpruciak
Jedyne co znalazłem to można wyłączyć tryb płatności testowej. Ale czy jest włączona czy wyłączona inne tryby nie dzialają i tak.
crazy191
Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Mam taki sam problem. Tryb testowy działa bez problemu, a płatność przez bank nie. Wyskakuje komunikat.
Przepraszamy, usługa chwilowo niedostępna. Prosimy spróbować później

Co należy zrobić?
nmts
Spróbować później, gdyż usługa jest chwilowo niedostępna.
Nie dziękuj.
marcinpruciak
Rozwiązaniem mojego problemu było to, że klient nie dokonał pełnej aktywacji konta. Mogł wtedy tylko testować usługę. Pełna aktywacja polega na wysłaniu pocztą jakiś dokumentów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.