Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edycja FTP a przeglądanie strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Uriziel01
Witam.
To mój pierwszy temat na tym forum (choć czasami zdarza mi się czytywać). Trafił mi się do realizacji naprawde duży projekt, budowa modułowa. Istnieje lista wybranych modułów, ich argumenty i dodatkowo każdy moduł ma ogromną ilość elementów konfigurowalnych wszystko trzymam w MySQL'u. Wg. mnie najlepiej było by powpisywać te zmienne w pliki z modułami podczas zapisywania konfiguracji strony przez administratora aby przy każdym przeładowaniu strony nie ładować ogromnej ilości danych z MySQL'a, nie chce przekazywać ich po POST (zbyt duża ilość danych) i nie mogę użyć też niestety AJAX czy FLASH. Czy zapis przez FTP konfiguracji można wykonać tak aby serwis nie stawał się przez dany czas niedostępny ? Tj. na czas zapisu przez FTP, chce aby użytkownicy nadal mogli przeglądać stronę. Może lepiej będzie zapisać jako jakiś plik tymczasowy a potem tylko zamienić nazwy ze starą wersją ? Bardzo potrzebna mi tutaj pomoc. Dziękuje serdecznie smile.gif
CuteOne
Pobranie i zapis do pliku zajmie 0.01 do maks 5 sekund.. w tym czasie dajesz sensowną informacje 'serwis jest archiwizowany'.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.