Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] kolorowy pasek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eccocce
Cześć,
Mam do zrobienia tabelkę, w której jedna komórka będzie w każdym wierszu kolorowana w specjalny sposób.
Jeśli na komórkę przypada 1 kolor, no to sprawa jest prosta - daję background-color: ...; i hula, gorzej jak kolorów jest więcej, a może ich być max 5.
Jeśli kolory są 2, to dostępne miejsce w komórce chcę podzielić na 2 części (podzielić pionowo) - 1 w kolorze A, 2 w kolorze B. Jeśli kolory są 3, to analogicznie - dzielę na 3 i nadaję 3 kolory. Komórka ma szerokość 50px, gdy próbowałem to zrobić z div'ami, to i tak rozszerzało mi tę komórkę... Może ktoś ma jakiś błyskotliwy pomysł, bo ja już ślęczę nad tym dobre 20 min i końca nie widać ;p
Pawel_W
nasuwa mi się tylko użycie css3
cniak
nie mozesz poprostu uzyc przy tym gradientow i dodac jako background?
eccocce
Zrobiłem w końcu tak, że ustaliłem szerokość diva na sztywno i wstawiałem do niego odpowiednią ilość divów, gdzie każdy miał width: max_szerokość/ilość_div smile.gif Cóż, wykorzystałem PHP do tego, ale niestety nie chcę korzystać z gotowych obrazków ani CSS3 smile.gif Dzięki za próby pomocy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.