Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Przelewy internetowe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
farkłajd
Witam

Chciałbym się dowiedzieć skąd można pobrać skrypt płatności internetowych(przelewy i karty). Wiem że mogę skorzystać z paypal lub dotpay, ale oni mają astronomiczne prowizje.

Pozdrawiam
modern-web
A jak długo siedzisz w PHP?
Nie wydaje mi się by było to takie proste winksmiley.jpg
A co do samego pobrania skądś... Powiedz mi; po co kombinować jak wszyscy korzystają zawsze z usług niżej wymienionych firm.
Lepiej skorzystaj z ich usług: Platnosci.pl / DotPay.pl / PayPal.pl
hondek
to może platnosci.pl smile.gif

edit:
ops nie zauważylem posta pozyżej smile.gif
modern-web
Osobiście dodam, że za DotPay nie przepadam. Miałem z nimi trudną przygodę i nikomu nie polecam tego samego.
Polecam za to www.platnosci.pl - ich skrypty są łatwe w obsłudze, a w razie jakichkolwiek problemów zawsze można zadzwonić i ktoś odbierze telefon (w odróżnieniu od dotpay) winksmiley.jpg
Prowizje mają całkiem przyzwoite smile.gif

Pozdr.
Crozin
Tutaj problem nie rozchodzi się język, a o umowy z bankami. Mógłbyś bez większych problemów (nie wiem jak sprawa wygląda z ewentualnymi aspektami prawnymi) zrobić to na zasadzie: wybierz bank -> tutaj masz numer konta -> tutaj masz tytuł przelewu jaki masz podać -> przekierowanie na stronę banku -> użytkownik loguje się, wszystko wypełnia.
Taki mechanizm jest dosyć prosty (pomijając fakt, że musisz mieć N kont bankowych) ale jest bardzo niewygodny i podatny na błędy użytkowników. W dodatku jest bardzo podejrzany.
Ulysess
*modern-web
a można wiedzieć jakie miałes problemy z dotpayem questionmark.gif ja na nich nie narzekam oprócz 1 sytuacje na którą nie dostałem od nich odpowiedzi
co do płatności to chyba trzeba mieć firme żeby z ich usług korzystać.....
modern-web
1. Skrypt DotPay-a nie chciał poprawnie funkcjonować w środowisku innych, a co najlepsze oni sami nie wiedzieli w czym błąd...
2. Kontakt beznadziejny. Dzwoniłem przez 3 dni od 10-16 i nikt nie odbierał... w końcu jakoś ruszyli dupę i podnieśli słuchawkę.
3. Mało internautów korzysta z tych usług. Wystarczy porównać na przykładzie jednego z moich projektów:
- jedna strona
- 2 opcje płatności
- identyczne ceny
=> klienci w 95% wybierają płatność za pomocą platnosci.pl (wybór płatności wybiera się klikając jeden z dwóch obrazków... jest obiektywny i zależy tylko od klienta).

Ja serdecznie podziękuję za taki shit.

Pozdrawiam smile.gif
Crozin
Cytat
=> klienci w 95% wybierają płatność za pomocą platnosci.pl (wybór płatności wybiera się klikając jeden z dwóch obrazków... jest obiektywny i zależy tylko od klienta).
Tak, gwoli ścisłości. Klient rzadko kiedy wybiera to co chce - z reguły wybierze to co się mu jakoś narzuci. winksmiley.jpg (oczywiście tutaj bez podglądu jak to wyglądało nie da się niczego stwierdzić).
modern-web
(dotpay) (platnosci)

Rozmiary identyczne, kolorystyka podobna, ułożenie - wycentrowane, równe marginesy (z każdej strony), zero dodatkowego tekstu.

Mam inne zdanie na ten temat no ale cóż ;P
Niech każdy żyje w swoim indywidualnym przekonaniu biggrin.gif
farkłajd
Chodzi raczej mi o coś w stylu EasyFormIt czy też Payment Gateway. Ma to być o zasięgu międzynarodowym, paypal ma za wysokie stawki dlatego podchodzę do niego z rezerwą (0.80 gr za transakcje) co przy mojej stawce (1.22- vat i prowizje) staje się nie opłacalne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.