Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP i AS3
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Meno
Witam,

Mam napisaną stronę w PHP (wszystko pięknie ładnie działa) i mam też zrobioną animację we Flashu (również wszystko pięknie ładnie działa) i teraz chciałbym aby ta animacja była swego rodzaju intro dla tej strony (PHP). Czy ktoś wie czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego? moja wiedza na temat AC3 jest ograniczona do podstaw więc jeżeli jest to możliwe, czy ktoś mógłby mi powiedziec jaki kod powinien znajdować się w ostatniej klatce animacji aby załadować stronę PHP?

pozdrawiam!
daros17
Również zaczynam z AS ale ja bym zrobił to tak. Do kodu z animacją zrób odsłuchiwacz przejdź na www i dodaj to. Ten kod obok przeniesie Cię na stronę. Ja bym to tak zrobił.
Kod
navigateToURL(new URLRequest("http://adres.pl"));
Meno
okej, wielkie dzięki za to, jestem już bliżej celu biggrin.gif ale... strona otwiera mi się w nowym oknie :/ da rade to jakoś zmienić jeszcze?
Chciałbym aby po kliknięciu "pomin intro" lub po tym jak intro się skonczy łądowałą się strona w php w tym samym oknie.

pozdro!

Problem zażegnany, rozwiązaniem okazało się być
Kod
"_self"
umożliwia otwarcie w tym samym oknie, aczkolwiek nie można go dopisac do poprzedniego kodu, ponieważ może znajdować się tam tylko jedna wartość i jest nią adres strony, dlatego stworzyłem coś takiego, to jest opcja po kliknięciu "pomin intro":
Kod
function handleClick(pEvent:MouseEvent):void
{
    if (pEvent.target == skip_intro)
    {
        var url:String = "main.php";
var request:URLRequest = new URLRequest(url);
navigateToURL(request, '_self');
    }
}
skip_intro.addEventListener(MouseEvent.CLICK, handleClick);

a po tym jak intro przejdzie do końca:
Kod
var url:String = "main.php";
var request:URLRequest = new URLRequest(url);
navigateToURL(request, '_self');

Problem rozwiązany, dzieki za pomoc, temat można zamknąć! biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.