Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][HTML][PHP]stronicowanie i mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
doomink
Witam,
tworzę strone na której odwiedzający wypełnia formularz za pomocą GET są one przekazywane do pliku 1.php który otwiera inny plik 2.php(require_once(2.php)). W pliku 2.php łącze się z bazą, wykonuje kwerende ze zmiennymi pobranymi z GET. Wszystko działa ok tylko jak teraz zrobić stonicowanie?? Kod request_once(2.php?x=2) NIE DZIAŁA i nie wiem dlaczego??
Z góry dziękuje z apomoc
Louner
Jeżeli załączasz plik 2.php do pliku 1.php, a w pliku 1.php odczytujesz zmienne $_GET, to będą też dostępne w pliku 2.php. Wystarczy require_once('2.php'); i możesz normalnie korzystać z $_GET w pliku 2.php . tongue.gif
doomink
Cytat(Louner @ 12.11.2010, 23:13:34 ) *
Jeżeli załączasz plik 2.php do pliku 1.php, a w pliku 1.php odczytujesz zmienne $_GET, to będą też dostępne w pliku 2.php. Wystarczy require_once('2.php'); i możesz normalnie korzystać z $_GET w pliku 2.php . tongue.gif

też o tym myślałem i za pierwszym wywołaniem tak jest, ale już za drugim GET zwraca NULL:((, a mi chodzi o stronicowanie więc tak się nie da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.