Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Ciekawy edytor PHP. Co polecicie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Grzesiek23
Dotychczas poznałem Microsoft Web Extensions 4, a także EasyEclipse.

Przyznam, że wynalazek M$ bardziej mi przypadł do gustu. EE został stworzony głównie pod JAVA, ale też jest OK.

Natomiast zastanawia mnie, z jakich edytorów (oprócz notatnika, wordpada czy pajączka) korzystacie podczas pisania skryptów PHP.

Dzięki.
Grzesiek23
Dzięki, nie udało mi się znaleźć tego tematu smile.gif
CuteOne
windowsowski notatnik i tak najlepszy... a poważnie sam używam kombajnu macromedia dreamwear i nie narzekam ;]
sadistic_son
Wg mnie najlepszy jest Zend.
Mephistofeles
Ja używam NetBeans, lub Notepad++ do szybkich akcji.
konrados
Jak wyżej - Netbeans. Z opcją automatycznego update przy save, co oznacza, że plik jest nagrany jednocześnie na kompie lokalnym i serwerze.
Polecam z całego serca.
Ulysess
NotePad++
"Z opcją automatycznego update przy save, co oznacza, że plik jest nagrany jednocześnie na kompie lokalnym i serwerze." sa plusy i minusy bo co jeśli piszesz coś nowego lub jest opcja że w kodzie jest błąd questionmark.gif ;p
dla mnie nie jest problemem wł Total Commandera , połączenia się z FTP i wrzucić pliki które chce wrzucić.

konrados
Cytat
sa plusy i minusy bo co jeśli piszesz coś nowego lub jest opcja że w kodzie jest błąd

Dlatego drobne zmiany robię na istniejącym serwisie (dostępnym publicznie). Zaś jeśli chodzi o większe zmiany, to mam podfolder "beta" gdzie początkowo znajduje się cała kopia oryginalnego serwisu. Tam dokonuję większości zmian. I gdy już okazuje się, że wszystko działa, wrzucam zawartość folderu "beta" do folderu głównego serwisu.

To ma swoje zalety: nie "bawię" się głównym serwisem, a jednocześnie daję użytkownikom możliwość sprawdzenia wersji beta.

Cytat
dla mnie nie jest problemem wł Total Commandera , połączenia się z FTP i wrzucić pliki które chce wrzucić.

No to nie jest oczywiście problem, tyle tylko, że to zajmuje dużo więcej czasu. W netbeans edytuję, naciskam Ctrl+S i jest. Ty musisz poza tym bawić się w jakieś kopiowanie.

@ExPlOiT: ta dyskusja na którą wskazałeś jest z roku 2004 smile.gif
Webmasterr
Ja polecam phpDesigner.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.