Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Widok źródła generowanego kodu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
borpaw
Mam stronę, na której do elementu div generowany jest kod z funkcji ajaxowej, jak uruchomie w przeglądarce funkcję pokaż źródło na wygenerowanej już stronie w bloku nic nie ma, czy ktoś wie dlaczego? Albo co zrobić żeby źródło było widoczne w komplecie tak jak widać stronę?
phpion
Użyj dodatku do Firefoxa o nazwie Firebug - bardzo pomocny dodatek!
thek
A jak Ty chcesz widzieć kod czegoś, co w momencie wyświetlania strony jeszcze nie istnieje? Nie zobaczysz pełnej wersji Źródła. Możesz jedynie poskładać do kupy wszystko co na stronie z wywołaniami ajaxowymi. A dane zapewne są jeszcze po stronie przeglądarki przez JS obrabiane, więc musiałbyś mieć przeglądarkę, która najpierw wszystko ściągnie, potem wszystko obrobi i dopiero na koniec wygeneruje źródło. W sytuacji gdy masz skrypty AJAX+lokalne JS, takie źródło potrafi się zmieniać nawet kilkanaście razy na sekundę, w zależności co skrypty robią. Wystarczy, że zmieniają kolor tła lub tekstu i masz kichę.

Wystarczy Ci, że będziesz wiedział co w tle AJAX robi i monitorował to oraz same skrypty. Dzięki temu dowiesz się co idzie do oraz z serwera i to przechwycisz, przeanalizujesz skrypt odbierający te dane i jesteś w domu...
borpaw
mam stronę zbudowaną całkowicie na ajaxie i nie wiem jak z tego wybrnąć żeby teraz była widziana przez roboty indeksujące. a przerobienie na wersje bez js nie wchodzi w grę. Strona główna składa się z nagłówka i pięciu bloków div i to wszystko co widać w źródle. Co z tym zrobić?
phpion
W takim razie wdepnąłeś. Tak to jest, gdy pakuje się AJAX gdzie się tylko da bez logicznego uzasadnienia. Przeczytaj sobie proszę chociażby to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.