Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] funkcje załadowanego kodu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
gargamel
Problem wygląda następująco:

Mam wygenerować na stronce jakiś wykres. Aby to zrobić trzeba określić kilka parametrów. Dajmy na to 'Par1', 'Par2' i 'Par3'.
Komplikacją jest co że dostępne do wyboru parametry 'Par2', są zależne od tego jaki został wybrany parametr 'Par1'. I tak samo lista dostępnych parametrów 'Par3' jest zależna od tego co zostało wybrane jako 'Par2'.
Wymyśliłem więc że będzie się to odbywało w ten sposób:
Mam widoczną listę parametrów 'Par1' (one zawsze są takie same).
Wybieram jedną z dostępnych opcji 'Par1' i poprzez load() ładuje na stronę odpowiednią listę parametrów 'Par2' do wyboru. I na tej liście mamy tą samą historie. Po naciśnięciu któregoś z dostępnych radio-inputów powinna mi się załadować lista parametrów 'Par3'. To się jednak nie dzieje.
Wykorzystuję tu zewnętrzny plik jQuery w którym określam co ma się dziać po naciśnięciu danego elementu. I ujmując w jednym zdaniu wyżej opisany problem - nie działa to dla elementów które zostały załadowane dynamicznie.

Jeśli komuś coś to mówi, będę wdzięczny za podpowiedź. Jeśli nie, to napisze przykładowy kod, który to może bardziej rozjaśni.

Pozdro!
pablo89pl
dla tych dynamicznych uzywasz metody live() to wybierania
http://api.jquery.com/live/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.