Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [P2P][PHP] Strona do pobierania plików
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
krunc
Cześć,
Nie wiedziałem gdzie ten temat napisać, bo nigdy się z takim nie spotkałem, ale mam nadzieję, że dobrze trafiłem:)

Chcę abyście wyjaśnili mi, czy p2p może działać poprzez przeglądarkę. Widziałem w sieci kilka takich stron, niby udostępniających pliki przez p2p, bez pobierania żadnych programów i plików .torrent. Myślałem, że to raczej niemożliwe, bo przecież komputer musi się stać jakby serwerem, żeby udostępnić te pliki i jak to z poziomu przeglądarki można zrobić?!

Proszę wyjaśnijcie mi jak to działa, jeżeli rzeczywiście takie strony tak działają, bo jeśli tak to jest to furtka do pisania super aplikacji.
Kujski
Nawet jeżeli idzie coś takiego zrobić to jest to nielegalne smile.gif
markonix
To gg łamie prawo pozwalając na przesył plików między rozmówcami?
Mephistofeles
A niby dlaczego P2P miało by być nielegalne? Masz nieczyste sumienie, że od razu o piractwie myślisz tongue.gif?
Podejrzewam, że taka strona (o ile rzeczywiście działa) po prostu nic nie wysyła i pozwala tylko na pobieranie.
krunc
Widzę, że od razu przychodzą Wam negatywne myśli o P2P. Mi chodziło bardziej o stworzenie np. chatu, tak jak gg, do celów treningowych:D
Znalazłem kilka linków do stron podobno działających jak P2P: http://www.jetbytes.com/ http://www.filesovermiles.com.

Zobaczcie i napiszcie co o tym sądzicie, bo mnie to naprawdę bardzo ciekawi .

@Mephistofeles Nie, z tego co widziałem to działa to na tych samych warunkach co P2P, jeden użytkownik pobiera, drugi wysyła.
derdiusz
Cytat(Kujski @ 29.11.2010, 21:15:16 ) *
Nawet jeżeli idzie coś takiego zrobić to jest to nielegalne smile.gif

czy legalne to zależy od tego co przesyłasz winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.