Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Biała strona.....HELP ! :/
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Spake
Witam wszystkich,odrazu mówię ,że nie wiedziałem czy to napisać tu,czy w PHP,więc jak nie tu to proszę o przeniesienie..... sadsmiley02.gif.
Otóż mam problem.....
Zainstalowałem na serwerze kimsufi (OS FreeBSD 7.1) apache 2.2,php5 oraz php5-mysql.
Mam sobie stronę napisaną przezemnie ,gdy ją wrzucę na FTP to wyświetla się biała strona i nic więcej..... dla testu zrobiłem plik db.php:

1. <?php
  2. $test=mysql_connect("adresip","user","haslo");
  3. if(!$test)
  4. {
  5. print "blad";
  6. }
  7. else
  8. {
  9. print "ok";
  10. }
  11. ?>

i także się wyświetla biała strona :/. U mnie na kompie ta strona działa prawidłowo. Aha,i strony HTML też działają prawidłowo - pewnie wina php.ini,lecz jestem w tym zielony i nie wiem co gdzie i jak edytować.....Proszę o pomoc,walczę z tym już 2 dzień :/.Dodam,że phpinfo() działa prawidłowo.
Już prawie sięgam depresji,mój serwer dedykowany się tylko marnuje.... ;|.
Szadow
wpisz error_reporting(E_ALL);
Spake
Dobra,już sobie chyba poradziłem biggrin.gif (Wyświetla cant connect to mysql,ale to z powodu tego że narazie nie znam hasła do mysql,bo właściciel dedyka mnie zostawił samego żebym zainstalował apache i php5...).
Dla osób mających podobny problem:
Powodem było brak zainstalowanego modułu sesji dla php smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.