Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Gra we flashu + php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
frytek
Witam ,
Od nie dawna robię grę we flashu ale flash nie ma połączenia z bazą mysql lecz z php ma więc łączę się przez php i mam takie pytanie: czy serwer (typu boo, cba )nie będzie się mulił przy około 100 plikach php które będą wykonywane przez max 100 użytkowników na bieżąco.

skrypty te będą krótkie typu

1. <?php
  2. $polacz= @mysql_connect('localhost','root','');
  3. mysql_select_db('frytek');
  4. $loguj= $_POST[login];
  5.  
  6. $hl = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM $loguj WHERE liczw=1"));
  7. echo "odwiadomosc1=$hl[wiadomosc]&odkogo1=$hl[od]&tematt1=$hl[temat]&odwiadomosc1=$hl[wiadomosc]&gg1=$hl[gg]&";
  8. mysql_close($polacz);
  9. ?>
  10.  
Mephistofeles
Darmowy? Szybko usuną konto, zazwyczaj w regulaminach gry są zabronione.
frytek
nie zrozumiałem cię tongue.gif ja na razie robię grę , nic tu nie reklamuję więc nie wiem w czym problem? jak na razie ja mam problem dlatego tu pisze tongue.gif
Mephistofeles
Hmm.
Pytam czy hosting darmowy, bo takowe mają w regulaminach taki zapis o grach internetowych.
Mackos
Moim zdaniem nie warto jest montować jakichkolwiek projektów na darmowych hostingach.
Boo.pl nie jest darmowy więc jeszcze ujdzie, ale zawsze warto zainwestować w dobry hosting i pozbyć się wszelkich zmartwień, a obawiam się że gierka może przekroczyć dopuszczalne CPU na takim hostingu.
frytek
aaaa myślałem , że napisałeś , czy gra darmowa i że tu są zabronione haha.gifD srry już zmęczony jestem tongue.gif serwer płatny na boo.pl nigdy nie miałem problemów , kiedyś instalowałem php-fusion i BB i wszystko działało bez zarzutów. Ale mam w planach kupić serwer procek :2ghz , 768 mb ramu , dysk 40 GB i łącze 100mb chyba
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.