Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Tworzenie sesji w tle
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
Wysyłane jest połączenie z innego serwisu asynchroniczne w tle z zmiennymi POST do pliku, w którym mam:

1.  
  2. $plik = fopen("test.txt", "w+");
  3. foreach($_POST as $nazwa => $wartosc){
  4. $_SESSION[$nazwa] = $wartosc;
  5. fwrite($plik,$nazwa.' => '.$wartosc.' | ');
  6. }
  7. fclose($plik);
  8.  

dla testów podpiąłem plik tekstowy, abym wiedział czy coś się przesyła faktycznie w tle. Wynik z tego wszystkiego mam taki, że zmienne są przesyłane i ładnie zapisywane do pliku. Całość jest pod https, a zmienne sesji się nie tworzą.
doszedłem do tego, że podczas połączenia w tle z innego serwisu jest inna zmienna sesji niż posiada użytkownik, który ją obecnie przegląda. Istnieje sposób, aby to jakoś połączyć w całość ? aby te zmienne sesji zapisywały się dla użytkownika?

ktoś ma jakiś pomysł ?
pablo89pl
wydaje mi się że wysylajac żądanie ajaxem masz nową sesję, przekazujesz sesje do pliku, ale spowrotem już nie...

pod js użyawsz jakiegoś frameworka? może jquery? jak tak to w onSuccess możesz dodać sobie przetwarzanie odpowiedzi z pliku zdalnego
a do pliku dodaj sobie echo i jakies wartosci zwracane, albo np zserializowaną tablicę, albo dane w formacie JSON
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.