Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Drobny, duży problem - oglądanie transakcji użytkownika
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andrzejlechniak
Hej. Kończę pisanie skryptu sklepu i natknąłem się na taki problem: chcę w panelu admina wyświetlić to, kto i co kupował. I teraz mam tabele:
- Produkty
- Osoby
- Tymczasowa tabela z koszykiem.
Problem jest taki, jak to wszystko połączyć, tzn. jakie połączenia w php i mysqlu napisać, abym mógł widzieć, że np. Janek Kowalski kupił dwie pralki. Chodzi mi to, że:
1. Mam takie zestawienie: imię: Janek -- nazwisko: Kowalski -- <a>Link do transakcji</a> - za pomocą tego linka chcę wyświetlić w nowym oknie nawiązane TYLKO przez tego użytkownika transakcje.
Daiquiri
Możesz zrobić trzecią tabele z realizacjami przechowującą ID klienta, ID produktu i np. liczbę sztuk, lub w tabeli klienta przechowywać ID produktów, które kupił. Wtedy "wyciągnięcie" danych jest proste SELECT * FROM tabela WHERE ID = id wybranego klienta.

Bo jak mniemam dane z "tymczasowego" koszyka są czyszczone?
andrzejlechniak
Aha, mniej - więcej jarzę... Spróbuję w ten sposób. Mam nadzieję, że wyjdzie. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.